Buna. Detin un apartament 2 camere in Bucuresti propietate personala in care locuieste sora mea, pe baza unei intelegeri verbale. Timp de 3 ani ea nu a mai platit intretinerea si a fost data in judecata pentru recuperarea datoriei. eu am primit saptamana trecuta somatia de executare silita, data printr-o sentinta irevocabila. Eu mai detin in copropietate cu ea inca un apartament 4 camere in urma unei succesiuni. Intelegerea verbala a fost ca ea sa raman in apartamentul cu 2 camere urmand ca sa cedeze partea ei din apartamentul cu 4 camere, dupa ce reuseam sa strangem suma necesara efectuari contractelor. nu am reusit sa facem contractele iar situatia este cea descrisa anterior. ea doreste acum sa se mute in apartamentul de 4 camere.
1. Cum pot recupera suma care se ridica la 20000 (intretinere + cheltiueli judecata + executor).
2. prin ce metoda pot sa impart apartamentul de 4 camere, pentru ca eu nu vreau sa locuiesc cu ea
3. cat ar costa actele pentru cele 2 apartmente in caza ca ea doreste sa respecte intelegerea verbala
1. Daca nu aveti un contract de inchiriere cu ea sau macar un comodat nu cred ca va veti putea recupera prejudiciile.
2. Fie partaj la notar fie prin actiune judecatoreasca pentru a iesi din indiviziune.
3. Asta un notar va poate spune.
Depuneti o cerere in instanta prin care cereti : iesirea din indiviziune(partajul) si ca instanta sa va atribuie dumneavoastra apartamentul . Instanta va stabili cu ce suma trebuie s-o despagubiti pe sora dumneavoastra pentru partea ei . Din suma care ii revine scadeti datoria de 20.000 ron cu care va este datoare, daca aveti vreo dovada ca ea a locuit in apartamentul de 2 camere.
Tineti cont ca pentru o actiune de partaj trebuie sa o chemati mai intai la mediator. Mediatorul va poate ajuta sa faceti toate aceste tranzactii (partajul si stingerea datoriei ) rapid fara sa mai fiti nevoit sa va judecati ani de zile.
Daca nu reusiti sa ajungeti la o intelegere cu ajutorul mediatorului, atunci puteti sa va adresati instantei de judecata asa cum v-am explicat mai sus.
Drept de mostenire
danc3838
salut pe toata lumea.....am o mica problema........in 2008 cind adecedat si mama a ramas un apartament 4 camere ea fiind proprietara.......mai am o sora care ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament
Ombla
Va salut!
Cu 2 intrebari va deranjez: 1. mama a dat un apartament cu 3 camere la schimb cu o garsoniera + o suma de bani intrebarea e cine plateste actul de ... (vezi toată discuția)