avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... garantie spatiu comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

garantie spatiu comercial

Acum 5 ani am inchiriat un spatiu cu o chirie de 750 lei pe luna si am platit o garantie de 1500 lei contra valoarea chiriei pe 2 luni.Contractul prevede ca chiria creste in functie de inflatie.Acum am o chirie de 1200lei luna.Proprietarul imi trimite la semnat un ACT ADITIONAL la contract in care imi spune ca trebuie sa mai dau bani ca garantie SPECIALA adica inflatia(900 lei)
1.LA GARANTIA PE CARE EI AU FOLOSIT-O NU SE PUNE INFLATIE SAU DOBANDA?
In actul aditional imi mai introduce o modificare la RASPUNDEREA CONTRACTUALA care suna asa<NECOMPLETAREA GARANTIEI SPECIALE,IN URMA MODIFICARII CUANTUMULUI CHIRIEI DA DREPTUL PROPRIETARULUI SA REZILIEZE UNILATERAL CONTRACTUL DE INCHIRIERE>
2.Ce sa fac sa semnez?
Cel mai recent răspuns: mariu43 , utilizator 20:56, 27 Februarie 2013
Daca in contractul de baza nu exista nici un fel de clauza cu privire la actualizarea garantiei, nu puteti fi obligat prin act aditional sa acceptati majorarea acesteia.
Aveti varianta sa acceptati sau nu actul aditional, daca acceptati va insusiti cele inscrise acolo si care modifica clauzele contractuale, daca nu acceptati contractul se va derula pana la finalul perioadei pentru care a fost incheiat conform clauzelor convenite.
Actul aditional este un acord comun al ambelor parti contractante prin care se modifica clauzele contractuale existente.
MULTUMESC
dar pt garantia depusa acum 5 ani care este de 1500 lei ar trebui sa mii se restituie cu dobanda sau inflatie? Exista vreo lege care prevede asa ceva?
Din punctul meu de vedere nu aveti dreptul la nici un fel de dobanda pentru garantia depusa.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea contractului de inchiriere jedrysiak_stelian jedrysiak_stelian Buna ziua,sper sa nu ma repet cu intrebarea pe care o pun,in legatura cu contractul de inchiriere pe care il am cu asociatia de prorietari,comitetul executiv ... (vezi toată discuția)
Intrebare banala! georgelgica georgelgica Orice modificare a unei clauze contractuale presupune incheierea unui act aditional. Care este temeiul legal? In ce act normativ se precizeaza acest aspect? ... (vezi toată discuția)
Contractul meu de închiriere doar ce a fost reinnoit in decembrie ... Dulugea Ana Dulugea Ana Contractul meu de închiriere doar ce a fost reinnoit in decembrie 2022 pe 2 ani de zile si este specificata chiria. Este înregistrat la fisc. Proprietarul ... (vezi toată discuția)