avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... noul cpcivila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

noul cpcivila

Buna ziua ,
Va rog f.mult sa-mi spuneti daca referitor la proceduri in instanta sa schimbat ceva
Daca referitor la mostenirile unuia dintre soti s-a schimbat ceva .
va multumesc
Cel mai recent răspuns: CIA Eduard Predescu , Avocat 13:28, 24 Februarie 2013
Buna ziua,
Principala schimbare, din punctul meu de vedere, este obligativitatea informarii cu privire la mediere inainte de a inainta actiunea in instanta.
Cu stima,
Mediator Maria S. Raduc
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
Mediator Maria Raduc, Mediator
Saru'mana,
Va multumesc f. mult ptr. raspuns
In primul rand eu am introdus actiune ptr. partaj ,
am inteles ca d-voastra sunteti dun Iasi , eu sunt din Sibiu ....
Buna ziua,

nu s-a schimbat nimic. Exista aceeasi obligatie de a obtine, prealabil depunerii actiunii la instanta, incheierea de la notar.
O singura modificare ar fi doar faptul ca revine judecatoriei competenta de judecata indiferent de valoarea masei succesorale.
Este gresita informatia. Conform art. VI din OUG nr. 4/2013.
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
CIA Eduard Predescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unul dintre mostenitori nu vrea sa faca succesiunea alexgrigore alexgrigore Buna ziua! Problema mea este in felul urmator: Titlul este pe numele bunicii. Succesiunea dupa decesul ei a fost facuta avand 3 mostenitori: tata si doua ... (vezi toată discuția)
Deschidere procedura succesorala olarasu ileana olarasu ileana Buna ziua! Pentru deschiderea procedurii succesorale,cu mai multi mostenitori, unde este recomandat sa ne adresam, din punct de vedere al valoarii taxelor de ... (vezi toată discuția)
Mediere sau nu? bogdanA2012 bogdanA2012 Buna seara! As dori si eu o informatie, in urma unei neintelegeri cu privire la un partaj succesoral in fata notarului, partea respectiva a refuzat partajul. ... (vezi toată discuția)