Apoi as avea nevoie de o consultatie (daca credeti ca exista o solutie in urmatoarea problema succesorala ...poate dupa noul Cod Civil....); pe scurt:
Trebuie sa dezbat/deschid succesiunea dupa bunica mea (paterna) Nina.
Fiindca am motive personale (istorie de lupta si munca a lu' tata) să nu impart un teren intravilan (dobindit pe legea 18; titlul de propr. fiind emis pe numele bunicii Nina) cu alt moştenitor; vă intreb daca exista o cale notariala sau judecatoreasca sa evit acest "lucru" succesoral.
ISTORIA:
* Bunica mea,Nina, a decedat in 1994.
Cu soţul d-neaiei, Sebastian, (a decedat în 1981 si s-a dezbatut succesiunea)a avut doi fii:
- E., (tatal meu) decedat în 2009. Am dezbatut succesiunea dupa tata (E.).
- M., (unchiul meu; 60 ani) trăieşte, nu are copii; locuieste în Craiova (dupa mai vechi informatii)
Intrebare: Tinînd cont ca din 1996 (de la decesul Nina) pîna in prezent unchiul meu nu a mai dat niciun semn; nu a mai venit sau contribuit sau interesat de bunurile ramase dupa Nina, eu mostenitorul lui E. pot "beneficia" de acceptare tacită a succesiunii sau ...alt temei legal astfel incit sa dobindesc legal succesiunea terenului intravilan ? (in eventualitatea ca unchiul va venii cindva la mostenire sau va lasa urmasi - de care eu nu stiu)
Cert este ca sunt nevoit sa fac succesiunea (si intabularea pe numele nostenitorilor) si-as vrea sa stiu/informez cum "plec" la acest drum.
Ce cale sa urmez? ;) ...desi domiciliez in alta localitate, de peste 20 de ani tata/eu am stapinit acest teren...
Deschideti succesiunea bunicii prin instanta si solicitati sa se constate ca tatal dvs. este unic mostenitor acceptant iar fratele sau nu a acceptat in nici un fel succesiunea fiind strain de aceasta prin neacceptare.
Poate fi o problemă faptul ca in acte (buletin) eu si tata am avut (am) domiciliul in alta localitate (deci nu sunt mutat cu acte in casa/terenul - motenire de la bunica) ?
Altfel, in fapt/realitate am locuit (numai eu/tata) cel putin 6 luni pe an in casa bunicii + multe alte activitati de imbunatatire/lucrari la casa si teren. Lumea pe noi ne stie/cunoaste ca mostenitori.
In Instantă trebuie sa-i chem sau sa-i mentionez pe toti mostenitorii? (pe unchi... ca altfel satul vorbeste ca bunica ar mai fi avut un copil din flori=decedat din '89 ...l-am cunoscut intr-o ocazie dar mai mult sigur nu stiu...nici alte acte nu am vazut....cer la Primarie mostenitorii ? )