avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La 20 de ani de la deces; acum la succesiune vine si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La 20 de ani de la deces; acum la succesiune vine si alt mostenitor?

Apoi as avea nevoie de o consultatie (daca credeti ca exista o solutie in urmatoarea problema succesorala ...poate dupa noul Cod Civil....); pe scurt:

Trebuie sa dezbat/deschid succesiunea dupa bunica mea (paterna) Nina.

Fiindca am motive personale (istorie de lupta si munca a lu' tata) să nu impart un teren intravilan (dobindit pe legea 18; titlul de propr. fiind emis pe numele bunicii Nina) cu alt moştenitor; vă intreb daca exista o cale notariala sau judecatoreasca sa evit acest "lucru" succesoral.

ISTORIA:

* Bunica mea,Nina, a decedat in 1994.

Cu soţul d-neaiei, Sebastian, (a decedat în 1981 si s-a dezbatut succesiunea)a avut doi fii:

- E., (tatal meu) decedat în 2009. Am dezbatut succesiunea dupa tata (E.).

- M., (unchiul meu; 60 ani) trăieşte, nu are copii; locuieste în Craiova (dupa mai vechi informatii)

Intrebare: Tinînd cont ca din 1996 (de la decesul Nina) pîna in prezent unchiul meu nu a mai dat niciun semn; nu a mai venit sau contribuit sau interesat de bunurile ramase dupa Nina, eu mostenitorul lui E. pot "beneficia" de acceptare tacită a succesiunii sau ...alt temei legal astfel incit sa dobindesc legal succesiunea terenului intravilan ? (in eventualitatea ca unchiul va venii cindva la mostenire sau va lasa urmasi - de care eu nu stiu)

Cert este ca sunt nevoit sa fac succesiunea (si intabularea pe numele nostenitorilor) si-as vrea sa stiu/informez cum "plec" la acest drum.

Ce cale sa urmez? ;) ...desi domiciliez in alta localitate, de peste 20 de ani tata/eu am stapinit acest teren...

Multumesc....sper ca nu v-am rapit mult timp.

Cel mai recent răspuns: Balaurul , utilizator 22:01, 24 Februarie 2013
Deschideti succesiunea bunicii prin instanta si solicitati sa se constate ca tatal dvs. este unic mostenitor acceptant iar fratele sau nu a acceptat in nici un fel succesiunea fiind strain de aceasta prin neacceptare.
Poate fi o problemă faptul ca in acte (buletin) eu si tata am avut (am) domiciliul in alta localitate (deci nu sunt mutat cu acte in casa/terenul - motenire de la bunica) ?
Altfel, in fapt/realitate am locuit (numai eu/tata) cel putin 6 luni pe an in casa bunicii + multe alte activitati de imbunatatire/lucrari la casa si teren.
Lumea pe noi ne stie/cunoaste ca mostenitori.

In Instantă trebuie sa-i chem sau sa-i mentionez pe toti mostenitorii? (pe unchi... ca altfel satul vorbeste ca bunica ar mai fi avut un copil din flori=decedat din '89 ...l-am cunoscut intr-o ocazie dar mai mult sigur nu stiu...nici alte acte nu am vazut....cer la Primarie mostenitorii ? )
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
Balaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul calitate mostenitor poate fi dezbatut cu procurã? Balaurul Balaurul Buna ziua, rog o parere la urmatoarea intrebare: Pentru eliberarea Certificatului de Calitate Mostenitor [b]unul din cei doi mostenitori (ai decedatului) ... (vezi toată discuția)
Cumparare drepturi succesorale fara certificat de mostenitor Epuree Epuree Buna ziua, Bunicii au avut 5 copii, eu sunt nepotul bunicilor. Ordinea celor morti este, primul un unchi (are 4 copii in viata si sotia moarta), al doilea ... (vezi toată discuția)
Lipsa act de proprietate pe casa addonys_2007 addonys_2007 buna ziua! Din anul 1981 stau cu mama intr-o casa la tara, facuta pe pamantul unei bunici ale mele care intre timp a decedat. Aceasta bunica are 3 copii: ... (vezi toată discuția)