avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanța de platã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanța de platã

Stimați colegi,

anterior intrării în vigoare a Noului Cod de Procedură Civilă, am covocat, în vederea participării la conciliere directă, pe debitoarea x. Aceasta nu s-a prezentat, iar în acest moment, doresc să formulez cererea de emitere a unei ordonanțe de plată, insă am o nelămurire, și anume: Noul Cod de Procedură Civilă, sub sancțiunea respingerii cererii ca inadmisibilă, îmi spune că, premergător formulării acesteia, trebuie să îmi somez debitoarea ”prin scrisoare recomandată, cu conținutul declarat”.

Credeți că e cazul să refac procedura de somație?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Forogau , Avocat 13:37, 25 Februarie 2013
opinia mea este ca trebuie respectata procedura prevazuta de noul cod de procedura civilaavand in vedere ca acesta a abrogat OUG 119/2007 si ca dvs nu ati introdus cererea anterior acestui moment
da, trebuie refacuta procedura, in sensul sa trimiteti acea somatie sa plateasca in termen de 15 zile de la comunicare, cu confirmare de primire si valoare declarata, altfel vi se va respinge cererea ca inadmisibila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de plata Parintele_75 Parintele_75 Buna ziua, avand speta prin care o firma de distributie vinde marfa catre un client ( persoana juridica ) si aceasta nu-si achita debitul mai bine de un an ... (vezi toată discuția)
Art 1014 - aplicabilitate dupa intrarea in vigoare a ncpc ContSters159316 ContSters159316 NOUL COD PROCEDURA CIVILA - ART 1014 SE APLICA SI ATUNCI CAND DEPUNEM SOMATIE DE PLATA PE OG 5/ SAU ORDONANTA DE PLATA PE OG 119??????????? Art. 1.014. - ... (vezi toată discuția)
Excepția autoritãții lucrului judecat invocatã de instanþã în al doilea dosar, dupã ce prima cerere a fost respinsã ca inadmisibilã MGLC MGLC Bună ziua, În aprilie 2013 am chemat în judecată Debitorul pentru plata unor rate restante la un împrumut. Nu am specificat obiectul, iar cererea a ... (vezi toată discuția)