avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Posibilitate deducere cheltuieli cu studii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Posibilitate deducere cheltuieli cu studii

Buna ziua,


Va rog frumos sa ma ajute si pe mine cineva si sa-mi spuna daca exixta vreo posibilitate de deducere a cheltuielilor de studii ale administratorului societatii care nu are contract de munca pe societate.

Mai exact administratorul societatii urmeaza in prezent cursurile unei facultati in domeniul economic si doreste sa-si deduca TVA-ul din taxa de scolarizare, sa-si deduca cheltuiala, precum si sa-si diminueze soldul contului CASA cu valoarea respectiva.

In taxa de studii de la institutiile de stat de invatament este inclus TVA?
Ce formalitati trebuie intocmite pentru ca deducerea sa fie legala?
Ce conditii sunt pentru acordarea facilitatii de studii pentru administrator?

Am rugamintea daca poate cineva sa-mi spuna si temeiul legal, si unde anume in legislatie pot gasi prevederi despre pregatirea personalului din management (amintesc, societatea nu are nici un angajat).

Multumesc anticipat penru raspunsuri,

Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 13:50, 25 Februarie 2013
Cursurile urmate in cadrul unei institutii de invatamant national nu sunt considerate cursuri de formare profesionala; ele pot fi inregistrate ca plata, insa nu pot fi deduse.
Formele de realizare a formarii profesionale a adultilor sunt:
- cursuri organizate de furnizorii de formare profesionala;
- cursuri organizate de angajatori in cadrul unitatilor proprii;
- stagii de practica si specializare in unitati din tara sau din strainatate;
- alte forme de pregatire profesionala prevazute de lege.


Ordonanta129/2000:

" Art. 4. - (1) Formarea profesională a adulţilor cuprinde formarea profesională iniţială şi formarea profesională continuă organizate prin alte forme decât cele specifice sistemului naţional de învăţământ.
Art. 11. - (1) Programele de formare profesională se organizează de furnizorii de formare profesională pentru ocupaţii, meserii, specialităţi şi profesii, denumite în continuare ocupaţii, cuprinse în Clasificarea ocupaţiilor din România - C.O.R., precum şi pentru competenţe profesionale comune mai multor ocupaţii. "
Si de ce documente am nevoie pentru a putea sa scad soldul casei?
E suficient contractul de studii in care sa apara numele administratorului impreuna cu chitanta de plata, sau trebuie sa se emita o factura pe numele firmei si chitanta sa fie tot pe numele firmei?

Multumesc mult,

Pentru inregistrarea in contabilitate, trebuie ca documentele sa fie emise pe firma. Da, ar fi ideal sa existe factura si chitanta, dar daca nu poate fi emisa factura, e in regula si chitanta + contract (tot pe numele firmei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 84 din legea 76 din 2002 a somajului zzanetta zzanetta Ce sa inteleg prin \\"\\"forma de pregătire profesională, organizată de către angajator, in condiţiile legii\\"\\" , angajatorul poate organiza cursuri ... (vezi toată discuția)
Program formare profesionala schenker schenker Buna ziua, Sper sa gasesc raspunsuri si solutii concrete la intrebarile mele. In cadrul firmei unde lucrez exista un program de formare profesionala ... (vezi toată discuția)
Inregistrere studii cu formare profesionala m31 m31 Buna ziua! Sunt salariata cu contract de munca partial 4h iar patronul meu ma trimite sa fac un masterat in comunicare manageriala si resurse umane deoarece ... (vezi toată discuția)