avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil - minim 1 luna luat de tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil - minim 1 luna luat de tata

Buna ziua,

Am o nelamurire si daca se poate sa ma ajute cineva cu un raspuns mai clar.
Am inteles ca incepand cu martie 2012 tatii sun obligati sa beneficieze de concediu de minim 1 luna din cele 12 luni/24 luni, dupa caz.
Insa intrebarea mea este, daca tatal nu a avut venituri in cele 12 luni inaintea nasterii copilului( a stat acasa) deci nu are cum sa beneficieze de o indemnizatie in luna aceasta, tot este obligatoriu ca tatal sa-si ia concediu?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tucurasu , utilizator 18:15, 25 Februarie 2013
Daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC nu mai are obligatia de a intra in CCC si acesta se acorda in totalitate mamei (daca ea indeplineste conditiile).

Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil oferit tatalui ManeaG ManeaG Ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea speta: Un angajat doreste sa intre in concediu de crestere copil. Mama nu a lucrat in ultimele 24 luni, prin urmare ... (vezi toată discuția)
Concediu de cresterea copilului adina_75 adina_75 Bună ziua Revin cu o întrebare referitoare la concediul de creşterea copilului.De data aceasta situaţia stă astfel. Viitoarea mămică \"are ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copii! ames ames Buna seara, As avea urmatorul caz: Cineva care are un copil, insa nu are servici, dar incepand de la varsta de sase luni al copilului intra la facultate ... (vezi toată discuția)