avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensatoriu

Buna ziua. Am nevoie de o parere in domeniul resurselor umane. Am fost data afara cu art 65, lit.1 din motive de restructurare a postului. Conf art.Art. 67, salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii în conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil.
Intrebare: firma are 18 angajati deci nu are un contract colectiv de munca incheiat. In acest caz am inteles ca se aplica contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 2011-2014. Este adevarat sau nu? Mai exista contractul acesta colectiv de munca la nivel national?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:57, 25 Februarie 2013
Nu exista niciun CCMN incepand cu 01.01.2011 ... ceea ce ati gasit dvs CCMN 2011-2014 este neaplicabil ... prin urmare, nu aveti cum sa beneficiati de salarii compensatorii decat daca sunt prevazute in ccm aplicabil, in c.i.m. sau in reg.intern al angajatorului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca din motive ce nu tin de angajat - ccm ramura geronimo00 geronimo00 Buna ziua, Din motive (pretexte) financiare mi s-a adus la cunostinta verbal ca urmeaza sa mi se incheie contractul de munca in curand. In cazul ... (vezi toată discuția)
Compensatie in cazul concedierii Iledrix Iledrix Buna ziua, Postul meu tocmai a fost restructurat si as vrea sa stiu daca, conform noului cod al muncii, am dreptul la un salariu compensatoriu. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)