avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare

Buna ziua , azi am primit un mesaj pe telefon de la fosta mea sotie in care ma instinta ca in urmatoarele zile voi primi o citatie la tribunal pt neplata pensiei alimentare , intrebarea mea este : daca fosta intradevar a facut plangere inpotriva mea pentru neplata pensiei pe 2 luni respectiv 16 decembrie pana in 16 februarie in care mentionez,( nu am si nu am avut loc de munca de mai bn de un an de zile ,traiesc in concubinaj cu cineva cu chirie din care cheltuielile is foarte mari si traiesc de pe o zi pe alta) prin urmare vreau sa stiu cat de departe se poate ajunge si daca problemele mele se iau in considerare si nu am facut nimic cu rea intentie .

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:41, 25 Februarie 2013
neplata cu rea credinta a pensiei de intretinere timp de 2 luni se numeste abandon de familie si se pedepseste cu inchisoare 1-3 ani sau amenda.

daca nu aveti venituri ar fi trebuit sa cereti reducerea pensiei la cuantumul de pana la 1/4 din venitul mediu pe economie.

Si ce inseamna neplata cu rea credinta???
Va rog ma poate ajuta cineva , pt ca nu am primit un raspuns sal si inteleg totodata
multumesc
Ce anume nu intelegeti din raspuns ? Va conta daca nu ati platit ca nu ati vrut sau nu ati platit ca nu ati putut. Va conta si daca ati facut ceva ca sa puteti.. daca ati incercat sa va gasiti de munca pt a obtine venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog ajutor urgent cu un sfat pensie alimentara LUMI1971 LUMI1971 Fostul sot are sa-mi achite pensia alimentara pe 7 luni consecutive.Pe motiv ca nu are loc de munca nu vrea sa mi-o plateasca.In urma procesului de partaj l-am ... (vezi toată discuția)
Cand sa fac plangere pt abandon? cporumbel cporumbel CP, art 305 , pedepseste neplata cu rea credinta , timp de 2 luni , a pensiei de intretinere iar CPP , art 284, zice ca plangerea prealabila trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara lucian1980 lucian1980 Buna ziua . Trebuie sa platesc o pensie alimentara de 180 lei . Am platit cateva luni tinand cont ca nu am lucrat si nu lucrez deloc ca intr-un final sa nu mai ... (vezi toată discuția)