avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contributii neplatite la stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contributii neplatite la stat

intrebare:daca o soc.comerciala nu si-a achitat darile la stat pentru angajatori timp de trei ani,angajatii cum pot sa recupereze acei ani( pensie,somaj,sanatate)ce se poate face legal?acea societate are la randul ei datorii foarte mari,dar cu cei de vina angajatul care a lucrat cinstit si a primit salariul cand au vrut ei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:16, 26 Februarie 2013
Daca ati avut contract de munca inregistrat la ITM ( revisal), dumneavoastra beneficiati de toate drepturile angajatului, indiferent daca angajatorul a platit sau nu contributiile sociale. Contributiile neplatite vor fi executate silit din conturile angajatorului.
@ddana3511

Dupa 3 ani, dreptul dvs. la actiune in instanta s-a prescris...

Plata contributiilor la somaj si pensie nu va afecteaza stagiul de cotizare...
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Despre ce perioada este vorba ?
2009;2010;2011
In aceste conditii , promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plata contributiilor catre bugetul de stat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor la pensii jenilazar jenilazar Va rog sa ma lamuriti in urmatorul caz: sunt angajata cu contract de munca inregistrat la Revisal ,la o firma particulara din mai 2014 si am constatat ca nu ... (vezi toată discuția)
Țepuit de angajatori - plată discontinuă contribuții sociale, soluții pentru completarea perioadelor neacoperite geopetrache geopetrache Buna ziua. La intocmirea actelor de somaj am constatat ca, desi cartea de munca este completata corespunzator, angajatorii mei nu au platit contributiile ... (vezi toată discuția)