avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea mostenirii intre urmasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea mostenirii intre urmasi

Buna ziua,

Va solicit ajutorul in urmatorul caz.

Tatal meu a decedat in decembrie 2012.

A lasat in urma 5 copii si o casa in Bihor, cu prima sotie.
Dupa divort s-a retras in locurile natale din jud. Suceava si a construit o noua casa. In 2007 s-a recasatorit, fara a avea copii cu a doua sotie. A doua casa a fost constuita inainte de casatoria din 2007 (se poate dovedi cu martori).
Ambele sotii sunt inca in viata.

Cine sunt mostenitorii si care este procentul ce ii revine fiecaruia ?
Exista termen limita pentru demararea procedurilor ?
Cel mai recent răspuns: firsim , utilizator 11:16, 26 Februarie 2013
Nu inteleg cui i-au revenit bunurile imobile dupa divort.
firsim a scris:

Nu inteleg cui i-au revenit bunurile imobile dupa divort.

La momentul divortului, 4/5 copii erau minori si au ales sa ramana cu mama, in locuinta agonisita in prima casatorie (conform sentintei judecatoresti). Nu stiu sa va spun daca a fost decazut sau nu din drepturile sale asupra proprietatii imobiliare.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
linualin, utilizator
Verificati daca a fost efectuat partajul intre soti in urma divortului.Daca imobilul a revenit mamei dvs. in urma partajulul ,aceasta iese din calcul la succesiune dupa tatal dvs. intrucat acesta nu ar mai avea bunul in proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! avem nevoie de putin ajutor, sa ne lamuriti cu urmatoarele ... Ale . Ale . Buna seara! Avem nevoie de putin ajutor, sa ne lamuriti cu urmatoarele lucruri. Pe scurt, se da urmatoarea situatie: 2 parinti care au 3 copii. Parintii ... (vezi toată discuția)
Acte schimbare nume Nicu 80 Nicu 80 Buna ziua numele meu e Morosan Nicolae si doresc sa va intreb in legatura cu schimbarea numelui de familie... Am fost casatorit in sat Poiana Negrii jud. ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca sint succesorul mamei recasatorite? miky68 miky68 mama a decedat si trebuie sa dovedesc calitatea de succesor.Problema ce ma framinta e ca mama era recasatorita si in certificatul de casatorie e scris numele ... (vezi toată discuția)