As dori sa stiu daca un contract (prestari servicii) semnat intre o firma din SUA si o persoana fizica din Romania - contract semnat si transmis pe internet, poate fi considerat valid (tinand cont si de faptul ca contractul este scris in limba engleza). In cazul in care este valid, la ce instanta ar trebui sa se adreseze firma respectiva?
Dupa cum am spus, este un contract de prestari servicii. Persoana din Romania, efectuteaza munca project-based (in domeniul IT) pentru firma din SUA.
- Ma intereseaza in mod special daca e valabil indiferent daca e redactat in limba romana sau engleza.
- Alt aspect care ma intereseaza este daca firma este nemultumita, carei instante se adreseaza? Romania sau SUA? Si cam care ar fi efortul financiar care trebuie depus de o firma straina pt a intenta proces in Romania.
Ar trebui sa ne spuneti daca in contractul semnat de cele doua parti este mentionata o clauza cu privire la modul de solutionare a litigiilor dintre cele doua parti ?
Parerea mea este ca , contractul respectiv este valabil fiind vorba despre incheierea unui contract la distanta.