avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca semnat cu o firma din SUA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca semnat cu o firma din SUA

As dori sa stiu daca un contract (prestari servicii) semnat intre o firma din SUA si o persoana fizica din Romania - contract semnat si transmis pe internet, poate fi considerat valid (tinand cont si de faptul ca contractul este scris in limba engleza). In cazul in care este valid, la ce instanta ar trebui sa se adreseze firma respectiva?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
uradustefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 25 Februarie 2013
Daca contractul a fost semnat de ambele parti, atunci este valid ... ce obiect are acel contract?
Dupa cum am spus, este un contract de prestari servicii. Persoana din Romania, efectuteaza munca project-based (in domeniul IT) pentru firma din SUA.

- Ma intereseaza in mod special daca e valabil indiferent daca e redactat in limba romana sau engleza.
- Alt aspect care ma intereseaza este daca firma este nemultumita, carei instante se adreseaza? Romania sau SUA? Si cam care ar fi efortul financiar care trebuie depus de o firma straina pt a intenta proces in Romania.

Va multumesc
Ar trebui sa ne spuneti daca in contractul semnat de cele doua parti este mentionata o clauza cu privire la modul de solutionare a litigiilor dintre cele doua parti ?

Parerea mea este ca , contractul respectiv este valabil fiind vorba despre incheierea unui contract la distanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut consultant specializat in e-commerce feketegy feketegy Buna ziua, Sunt administratorul unei societati de web design si web development. Am un contract comercial redactat in limba engleza si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean bulgar delegat in letonia lupuvioleta1 lupuvioleta1 Buna seara , ma intereseaza sa stiu in ce conditii pot angaja un cetatean bulgar si sa il pot de delega sa lucreze in alta tara din UE ( Letonia ) .Mentionez ... (vezi toată discuția)
Limba care guverneaza contractul nico_mirea nico_mirea In luna iunie 2009 firma semneaza un contract acord pentru prestari servicii de transport la o autostrada din Ungaria. Dilema mea este urmatoarea: partile ... (vezi toată discuția)