avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire ascunsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire ascunsa

tatal meu a decedat aug 2004 Mama vitrega a ascuns decesul fata de mine, am aflat in mar 2005 interval de timp in care mama vitrega a obtinut ?? certificat de mostenitor pentru intreaga avere. am fost la primarie si am obtinut certificatul de deces dupli si am constatat ca numele tatalui a fost inregistrat gresit (petre in loc de petru) cum procedez pentru a intra in drepturi fiind descendent 1 singur iar bunurile imobile ale tatalui dobindite prin mostenire de la bunici inainte de casatorie cu mama vitrega? va multumesc!
cinstis sa fiu nu stiu cum sta treaba dpvd penal, poate o infractiune de fals, dar dpdv civil pot sa-ti zic asa:
1 atat tu cat si mama ta vitrega sunteti mostenitori, daca ei erau ca satoriti la data decesului
2 intrucat nu se pune vorba de mostenire testamentara, se va imparti cf devolutiunii legale
3 te poti duce la notar si sa soliciti o rectificare a certif de mostenitor pt a fi trecut si tu sau daca mama vitrega nu e de acord te poti adresa instantei cu o act in constatarea calit de most, punere in posesie a bunurilor succes si eventual partaj si daune interese pt prejudiciul provocat
4. intrucat bunurile erau in patrimoniul tattalui tau la data decesului, chiar dc au fost mostenite de la bunici ele se vor im parti cf cotelor stab de lege
Parerea mea este ca ar trebui sa te duci la un notar sa dai o declaratie de acceptare a mostenirii ramase de pe urma tatalui iar ulterior sa soliciti in instanta anularea certificatului de mostenitor ce a fost deja emis. Pana cand nu va fi anulat acesta nu se va putea emite altul. Av C.S. ( cristinascripa@yahoo.com)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa mama vitrega denisalacra denisalacra Tatal meu s-a recasatorit, dupa ce mama mea a murit cand eu aveam 5 ani. Mama mea vitrega nu are alti copii si eu sunt singurul lor copil. Ulterior tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)
Mostenire. dia2000 dia2000 Am si eu o intrebare va rog. Bunicii mei au dcedat in urma cu 9 ani , primul a decedat bunicul,iar dupa 6 luni a decedat bunica mea. Acum, bunicul a mai fost ... (vezi toată discuția)