avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Atributii Responsabil SSM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Atributii Responsabil SSM

Salut,
Am si eu o intrebare lucrez intr-un Parc Eolian ca Responsabil SSM din partea Beneficiarului si as dori sa stiu daca am dreptul sa verific daca o persoana are contract de munca incheiat sau daca pot sa cer un contract ca sa ma conving ca este incheiat intre 2 societati? Ma refer la o firma de paza.
Exista vro lege care imi da acest drept??? Va rog sa ma ajutati am nevoie de un raspuns.
Va multumesc anticipat, Cristian !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 25 Februarie 2013
Va multumesc frumos de informatii. Ce ati scris la inceput dumneavoastra am si aplicat in cadrul santierului. Peste firma de paza mai este Antreprenorul General care comunica direct cu Beneficiarul, insa Beneficiarul poate comunica direct si cu subcontractorii adica si firma de paza. In Regulamentul de Santier este prevazut acest capitol numit Combaterea muncii la negru prin care subcontractorii sunt obligati sa depuna la Antreprenor o lista cu numarul CIM al persoanelor angajate, dar seful acestei firme de paza a parut foarte revoltat de aceasta cerinta cu toate ca a luat la cunostinta Regulamentul de Santier. Am sa ma leg de acest Regulament si am sa-i solicit aceasta lista. Subcontractorilor li se pare ca noi ca si Beneficiar suntem cam exagerati deoarece ii verficam cam destul de serios in ceea ce priveste Fisa SSM , Fisa PSI-SU, Fisa medicala de aptitudini, instructaje etc, nu acceptam nici un fel de scuze sau abateri de la Lege sau Regulamentul de Santier.
Nici daca in fisa postului ar scrie asa ceva, nu are calitatea de a verifica daca o persoana are sau nu c.i.m. depus , înregistrat sau transmis la ITM.

... Poti angaja o persoana pe postul de paznic fara ca acesta sa aiba atestat, urmand ca pe parcurs acesta sa obtina atestatul...

Da, se poate asa ceva .. este prevazut in Legea nr.333/2003.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii legale lucrator desemnat santier_hg300 Akhenaton81 Akhenaton81 Obligatii legale lucrator desemnat santier , HG 300 Exista specificat in legislatia de ssm, in special HG 300, ca responsabilul ssm al Antreprenorului ... (vezi toată discuția)
Conventie ssm dorintabirta dorintabirta Bună ziua, În situația în care compania contractează o firmă pentru executia unor lucrări și s-a semnat convenție SSM cu această firmă, iar firma ... (vezi toată discuția)
Instructaj ssm. buna ziua. o institutie de stat a achizitionat ... hdanny hdanny Instructaj SSM. Buna ziua. O institutie numita \"X\" a achizitionat prin contract, servicii de reparatii si renovari la sediu ei de la o alta firma ... (vezi toată discuția)