Buna ziua! Pentru ca am refuzat sa renunt la avere in favoarea fratelui acesta mi-a agresat fiul bolnav de autism. am sarit sa imi scap fiul si fratele m-a apucat de un brat si a inceput sa ma tarasca sa ma scoata afara din casa. M-au scapat niste vecine care se aflau atunci in casa parinteasca cu noi. Dupa ce mi-a dat drumul a inceput sa ma jigneasca. Am vrut sa sun la politie si el a incercat din nou sa ma agreseze. Am mers si depus plangere la politie iar astazi am scos certificat medico-legal. Am citit pe internet ca conform art 180-181 cod penal, autoritatile se autosesizeaza. Nu as vrea sa ajunga doamne-fereste in puscarie. Vreau doar sa stiu cum putem sa obtinem un ordin de restrictie, sa nu se mai apropie de noi. Care sunt urmarile plangerii facute de catre mine la politie? Care este pedeapsa/sanctiunea minima pe care o poate primii? Va multumesc!
cu privire la ordinul de restrictie : cel în nevoie/interes (a se vedea Legea Nr 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie cu modificările ulterioare, o găsiți republicată în M.O. Partea I, Nr. 165, din 13 martie 2012) poate depune o Cerere în acest sens la Judecătoria de care aparține.
In cazul infractiunilor pe care le mentionati impacarea partilor inlatura raspunderea penala,producandu-si efecte si in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu.
Ordin de restrictie
gyoni8
Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva unei persoane, nu vreau ca aceasta persoana sa se mai apropie de mine?
Unde ma adresez si cam ce probe imi ... (vezi toată discuția)