avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... contributie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

contributie pensie

Am 44 de ani,am lucrat cu carte de munca 19 ani ,unde mi s au platit si asigurari sociale si asigurari de sanatate.De doi ani imi platesc din mana 232 pentru pensie.Vreau sa imi spuneti daca ies la pensie si nu am platit la asigurari de sanatate decat cei 19 ani lucrati cu carte de munca voi avea dreptul la sistemul public de sanatate.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 20:15, 25 Februarie 2013
Cei de la casa de sanatate iau in calcul ultimii 5 ani - sa figurati ca asigurat. Cei care nu fac dovata ca au fost asigurati in ultimii 5 ani trebuie sa plateasca perioada care le lipseste.Daca iesiti la pensie nu e nici o problema pt. dr. de familie,dar daca trebuie sa va internati in spital aveti nevoie de o adeverinta de asigurat de la Casa de Sanatate. Aceasta adeverinta nu vi se elibereaza daca nu faceti dovada ca ultimii 5 ani ati fost asigurat al sistemului de sanatate.
Daca sunteti casatorit/a si sotul/sotia este salariat puteti beneficia ca si coasigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca vasy5000 vasy5000 Buna ziua am 29 de ani si nu am carte de munca ,am lucrat prin ITALIA cu contract de munca timp de 2 ani,dupa care am revenit in tara si lucrez in domeniul ... (vezi toată discuția)
Dovada asigurat cass pentru femei gravide care nu realizează venituri miha_r miha_r Bună ziua, Dna dr. de familie m-a informat ca femeile gravide sunt asigurate în sistemul public de asigurări de sanatate, chiar și în cazul nerealizării ... (vezi toată discuția)
Asigurare in sistemul public de sanatate, coasigurat constantindana constantindana Parintii mei nu au nici un venit . Acum mama are nevoie de o interventie chirurgicala . Care este asigurarea minima pe care trebuie sa o platesc pentru a putea ... (vezi toată discuția)