Am 44 de ani,am lucrat cu carte de munca 19 ani ,unde mi s au platit si asigurari sociale si asigurari de sanatate.De doi ani imi platesc din mana 232 pentru pensie.Vreau sa imi spuneti daca ies la pensie si nu am platit la asigurari de sanatate decat cei 19 ani lucrati cu carte de munca voi avea dreptul la sistemul public de sanatate.Va multumesc.
Cei de la casa de sanatate iau in calcul ultimii 5 ani - sa figurati ca asigurat. Cei care nu fac dovata ca au fost asigurati in ultimii 5 ani trebuie sa plateasca perioada care le lipseste.Daca iesiti la pensie nu e nici o problema pt. dr. de familie,dar daca trebuie sa va internati in spital aveti nevoie de o adeverinta de asigurat de la Casa de Sanatate. Aceasta adeverinta nu vi se elibereaza daca nu faceti dovada ca ultimii 5 ani ati fost asigurat al sistemului de sanatate.
Daca sunteti casatorit/a si sotul/sotia este salariat puteti beneficia ca si coasigurat.
Carte de munca
vasy5000
Buna ziua am 29 de ani si nu am carte de munca ,am lucrat prin ITALIA cu contract de munca timp de 2 ani,dupa care am revenit in tara si lucrez in domeniul ... (vezi toată discuția)