avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare cheltuieli hidroizolatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare cheltuieli hidroizolatie

stau la etajul 4 acesta fiind ultimul etaj al blocului.hidroizolatia deasupra apartamentului este deteriorata asa ca vara aceasta trebuie refacuta.as vrea sa stiu daca pot sa mi oblig vecinii de la etajele inferioare, adica cei care stau sub apartamentul meu la etajele1,2,3 si parter sa contribuie financiar la refacerea hidroizolatiei numai deasupra apartamentului meu. mentionez ca NU SUNTEM CONSTITUITI intr o asociatie de locatari aceasta fiind desfiintata deci as vrea sa stiu ce se poate face in aceasta situatie
multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
wasy0114, utilizator
Cel mai recent răspuns: wasy0114 , utilizator 17:05, 31 August 2014
Asociatie de proprietari vreti sa spuneti?
Sunteti proprietari?
Daca da, atunci cum de s-a desfiintat o asociatie care nu se poate desfiinta?

Daca nu sunteti nicicum organizati, atunci va trebui sa va straduiti singur sa va obligati vecinii sa imparta aceste cheltuiala cu dv. Dar va trebui sa le prezentati factura, chitante, contract cu garantie din partea firmei cu care veti lucra.
ok.am inteles pana aici.daca fac totul legal cu chitante,factura si garantie prin firma specializata si nu suntem constituiti intr o asociatie am sanse daca ii dau in judecata pe vecini sa castig sau ma lupt cu morile de vant??
Am revenit dupa atata timp cu scopul de a va descrie modul in care am reusit sa-mi recuperez banii cheltuiti cu refacerea hidroizolatiei[carton bitumat] blocului.Poate ajuta si pe altii care sunt in aceeasi situatie ca a mea.Inainte de a ma apuca de treaba am discutat cu vecinii aflati pe acelasi tronson de apartamente[ap aflate sub ap meu la parter si et 1,2 si 3].Bineinteles rezultatul a fost cel scontat nimeni nu a vrut sa dea nici un ban.Asa incat mi-am cautat martori pe care i-am urcat pe bloc ca sa vada starea proasta a hidroizolatiei precum si necesitatea unor lucrari de refacere a acesteia.Dupa care am pus trei randuri de afise la avizierul bloclui[tot cu martori]prin care ii anuntam de necesitatea lucrarii refacerii hidroizolatiei si ca trebuie sa se adune bani pt hidroizolatie.Aceste lucruri le-am facut pt ca atunci cand am ajuns la tribunal sa nu cumva sa nu recunoasca ca am vorbit cu ei si sa spuna ca nu au stiut si ca ei ar fi pus bani dar eu ala rau nu i-am anuntat.Am trecut la achizitia materialelor necesare pe toate cerand FACTURI si CHITANTE dupa care am refacut impreuna cu un vecin pe care l-am platit hidroizolatia.Dupa cateva luni in care nimeni nu a dat un leu am consultat un avocat.Acesta mi-a spus ca am sanse foarte mari sa castig.Am dat in judecata un singur vecin [pe cel care de-a lungul timpului nu a pus bani niciodata]din doua motive:1 mi-am facut mai putini dusman si 2 nu i-am lasat sa se uneasca adica sa puna fiecare cate 150 lei si sa mearga in instanta.Daca voia sa se judece trebuia sa puna la bataie tot atatia bani ca si mine iar daca pierdea si erau sanse mari urma sa plateasca partea lui de hidroizolatie plus cheltuieli de judecata [avocatul meu,avocatul lui,taxa de mediere,taxa de deschidere de proces,un expert care ar fi venit sa vada lucrarea].Asa ar fi ajuns sa plateasca de 3-4 ori costul partii lui de hidroizolatie.Daca ii dadeam pe toti vecinii in judecata imparteau intre ei dar asa ramaneau cheltuielile de judecata pe un singur om.Cand i-a venit hartia de la tribunal a cedat si a venit sa se inteleaga.Dupa care am vb si cu ceilalti vecini care mi-au dat si ei partea aferenta din costul lucrarii.Din pacate aceeasi situatie este in toate blocurile din Romania.Din fericire legea este de partea celor de la ultimul etaj.Asa incat nu trebuie sa va fie frica de a deschide proces daca faceti totul cum trebuie nu aveti cum sa pierdeti.Genul acesta de procese se pot pierde doar prin chichite avocatesti.IMPORTANT inainte de a va apuca de proces consultati un avocat.Mentionez ca in blocul meu nu mai suntem constituiti in asociatie de locatari.Acolo unde mai sunt asociatii stiu ca mai trebuie inainte de a ajunge in tribunal niste hartii prin asociatie asa ca documentati-va intai dupa care sa va apucati de razboi.Daca vreti puteti sa faceti lucrarea si prin firma acestea va vor da si garantie[trebuie trei oferte de pret de la trei firme diferite ca o micro licitatie] dar veti iesi mai scump.
Ultima modificare: Duminică, 31 August 2014
wasy0114, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacere terasa ancatod ancatod buna ziua, de curand am cumparat una partament la etajul 4, ultimul nivel al blocului. Deasupra apartamentului era construita de mai multi ani o mansarda, ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc onushkamaya onushkamaya Buna seara. Locuies la etajul 4 intr-un imobil cu 4 etaje. Saptamana trecuta am fost nevoiti sa efectuam reparatia urgenta a acoperisului, pe partea noastra de ... (vezi toată discuția)