BUNA ZIUA!AM O MARE PROBLEMA CARE MA FRAMANTA ZI SI NOAPTE.IN URMA CU CEVA TIMP AM ACHIZITIONAT UN TEREN INTR-O LOCALITATE MAI MICA NEDISPUNAND DE O SUMA MARE DE BANI.DEOARECE NU AM CASA AM CREZUT CA IN ACEST FEL VOPI AVEA IN SFARSIT UNDE SA LOCUIESC CONSTRUIND O MICA CASUTA DIN LEMN.DIN NEFERICIRE PROBLEMELE NU AU INCETAT SA APARA.AM PLATIT UN ARHITECT SI AM PLECAT DIN LOCALITATE DEOARECE TREBUIA SA MA INTORC LA SERVICI.DUPA CATVA TIMP L-AM CONTACTAT SI MI-A TRANSMIS CA ACTELE SUNT GATA SI POT INCEPE FUNDATIA.ATFEL CA AM INCEPUT SI TERMINAT FUNDATIA,DAR CU STUPOARE AM AFLAT CA DANSUL NU FACUSE NICI PLANUL DE URBANISM.IN ACEST MOMENT MA AFLU IN SITUATIA CU O FUNDATIE FARA AUTORIZATIE,SI MAI RAU NICI MACAR NU SUNT IN LOC RESPECTIVA CARE SE AFLA LA O DISTANTA MARE.CUM AM VAZUT CA AMENDA ESTE SITUATA INTRE1000-10000 RON AM INTRAT IN PANICA .NU STIU CE SA FAC? SA DARAM FUNDATIA?DE ASEMENEA NU ESTE SPECIFICAT NICIUNDE CE AMENDA SE DA IN ASTFEL DE CAZ? MINIMA SAU MAXIMA??SI DE ASEMENEA UNDE VINE PROCESUL VERBAL DACA EU NU SUNT ACOLO.VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI CU UN SFAT.AL DVS G.M
Dupa fundatie, urmeaza sa ridicati intreaga constructie, asadar, tot va trebui sa aveti toate documentele in regula.
Incepeti prin solicitarea de la primarie a certificatului de urbanism, apoi intocmiti documentatia pentru eliberarea autorizatiei de constructie; explicatiile dvs. legate de arhitectul care ni su-a facut treaba, nu va scuteste de amenda.
Aveti pe acest site la rubrica "Ghid Imobiliar" toate informatiile legate de obtinerea autorizatiei prevazute in L.50/1991.
va multumesc pentru raspuns.intre timp am aflat ce trebuie sa fac si am inceput toate demersurile.problema ramane in continuare aceeasi.pana la aprobare sa daram fundatia sau nu? nu inteleg care este amenda in cazul meu?,deoarece legea ve neclara intre 1000-10.000.care se aplica de obicei? minim adica 1000 sau care?
va rog sa-mi spuneti cum pot sa aflu daca am primit amenda sau nu,eu nelocuind in acea localitate.sunt obligati sa imi trimita procesul verbal acasa pe adresa din buledtin? sau nu?.,si ce se intampla daca nu ai bani sa platesti amenda_?
Astept cu nerabdare rasp.DVS
Procesul verbal de contraventie se comunica intotdeauna la domiciliul contravenientului. Probabil ca daca ati cumparat teren in acea localitate figurati in evidentele primariei cu adresa de domiciliu. Amenda in cazul contraventiilor la L.50 se aplica de primarul localitatii. Daca s-ar fi intocmit un asemenea proces verbal nu puteau sa-l comunice la fundatia respectiva. Nu-mi explic ce arhitect este acea persoana care v-a putut sfatui sa incepeti constructia fara sa aveti autorizatie de constructie. Ma tem ca daca intrebati asa ceva la primarie le puteti deschide ochii si intrucit constatarea contraventiilor se prescriu in 2 ani de la data savirsirii, pot sa va aplice amenda oricind.