avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce fac daca divortez?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce fac daca divortez?

buna ziua...sunt o fata de 22 de ani sunt casatorita si am o fetita de 2 ani...eu si sotul meu ne certam in fiecare zi si face intentionat sa ne certam....eu nu am casa, stau la el pt ca parintii mei nu mai ma primesc...nici nu mai am domiciliul la ei pt ca miam pierdut mai demult buletinul...ma gandeam ca atunci cand voi da fata la gradinita sa ma angajez (tin sa mentionez ca am 8 clase si nu am avut job).....dar intrebarea mea este urmatoarea- exista sanse sa mi se ofere o locuinta sau cel putin un ajutor de inceput...mai ales ca chiriile sunt scumpe...va multumesc anticipat pt raspuns si imi cer scuze ca mam intins atat.
Cred ca mai exista o solutie provizorie. Puteti apela la ajutorul Directie Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetul dumneavoastra, care are cu siguranta si un centru maternal. Adica va poate gazdui o perioada de timp impreuna cu copilul si poate chiar sa va faciliteze o eventuala angajare sau continuarea studiilor. Va spun asta deoarece ati sesizat ca fetita dumneavoastra poate fi traumatizata in acel mediu si am dedus ca nici dumneavoastra nu ati avut o viata linistita. Incercati sa faceti pe rand ce v-au sfatuit si celelalte persoane , luati in calcul pe rand toate variantele si cereti ajutor de specialitate la DGASPC.
Bună ziua,

Legat de comentariul utilizatorului laura1964: Există, pe lângă reţeaua DGASPC, şi varianta alternativă a centrelor de primire organizate de către Biserică (şi de către alte culte). Puteţi încerca să găsiţi un atari centru în zona în care locuiţi accesând următoarele legături:

[ link extern ] ;

[ link extern ] /;

[ link extern ] .

În rest, daţi curs sfaturilor comentatorilor anteriori (în special celor ale lui gi_jane2).

Toate bune!
Problema cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului este ca trebuie si dovedite eventualele abuzuri. Tot varianta d-ului gi_jane este cea mai buna, dupa ce mama gaseste un loc de munca, poate reuseste sa se impace si cu parintii, se poate muta si cu copilul in alta parte fara sa-si mai faca griji si poate si sa divorteze linistita. Totul este sa poata dovedi ulterior ca poate intretine copilul si ca poate oferii caminul de care are nevoie acesta. Exista si locuinte sociale aproape in fiecare oras, care nu stiu daca sunt gratis dar stiu ca sunt foarte ieftine.

Ideea este sa faceti ceva sa nu mai depindeti de altii. Cand o sa reusiti o sa vedeti ca lucrurile o sa se schimbe si o sa depinda altii de dumneavoastra.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
LuchianSeb, utilizator
va multumesc frumos pt raspunsuri...
SpeakOut... nu cred ca o intereseaza acum sa invete limba engleza..:D

Daca ai ajuns aici in cei 3-4 ani de casnicie... eu cred ca trebuie sa divortezi...:( Nu conteaza ce v-a spune legea, copilul il vei castiga pe parcurs, nu-ti nenoroci viata, :( spera...si lupta..

SUCCES..:*

Alte discuții în legătură

Situație Claudiu Mușat Claudiu Mușat Sunt căsătorit de 12 ani cu soția mea , având împreună o fetiță de 5 ani. Soția mea pe fondul unor probleme de natură psihologică ( zic eu, ca să ... (vezi toată discuția)
Divort RUXANDRA24 RUXANDRA24 Buna.Ma numesc Mihaela am 24 de ani si o fetita de 3 ani...Cu sotul meu nu mai stau impreuna de 3 luni pt ca viata alaturi de el este imposibila,si de aceea am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am doi copii. o fetița de doi ani și un băiat de ... Michel67 Michel67 Buna ziua. Am doi copii. O fetița de doi ani și un băiat de 3 ani jumate. Ambii copii sunt născuți in Londra. Nu sunt căsătorit. 5 ani am locuit acolo ... (vezi toată discuția)