avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta de plata sau Cerere cu valoare redusa?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta de plata sau Cerere cu valoare redusa?

Buna ziua,
Am efectuat prestari servicii transport pentru o firma.Exista contract de pretari servicii transport, Scrisoarea de transport confirmata , factura ( 5500 lei) si confirmarea de primirea a acesteia . Ce cale este mai potrivita? Ordonanta ( Titlul IX din NCPC) sau Cererea cu valoare redusa? Cu ce valoare timbrez?
Va multumesc.
Cerere cu valoare redusa caci este pana in 10000 de lei. Cu privire la taxa de timbru nu stiu nu se prevede nimic in legislatie. Poate dupa ce va vine citatia ne spuneti si noua care e valoarea taxei de timbru
Declansarea procedurii Ordonantei nu este conditionata de cuantumul vreunei sume.
Este vorba de transport international?
cererea privind creantele cu valoare redusa a fost introdusa tocmai pentru a usura recuperarea creantelor cu valoare mica.
Sunt doua proceduri separate ori daca legea instituie o procedura speciala pentru creantele pana in 10000 de lei. Atunci aceasta se va folosi pentru creantele care au acea valoare. Motivatia legsaltivului fiind ca procedura este mai rapida
in cazul ordonantei de plata, daca trimiti somatia cu confirmare de primire dar destinatarul nu este gasit acasa si nici nu se prezinta la oficiul postal sa o ridice ce se intampla? se respinge ordonanta de plata pt acest motiv?

Alte discuții în legătură

Soarta og 5/2001 si oug 119/2007 Mihaela Forogau Mihaela Forogau intrarea in vigoare a noului cod de procedura civila duce la inaplicarea og 5/2001 si oug 119/2007? (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii? Imparatul Imparatul Am dat marfa la o societate care nu-mi plateste deloc si a trecut termenul stipulat in contract. Mai exista vreo modalitate acuma, gen somatie de plata ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante Bimpal Bimpal Buna seara! As dori sa stiu ce am de facut pentru a recupera banii datorati de o firma (clinica), contravaloarea unor servicii prestate pentru care s.au emis ... (vezi toată discuția)