Buna ziua
Am buletinul expirat de 4 ani. Am tot amanat sa-mi scot o carte de identitate noua si tot astfel am ajuns la 4 ani. Nu am avut nevoie de el pana saptamana trecuta. Din cauza unei probleme de sanatate (am fost luat cu salvarea) a trebuit sa folosesc asa neschimbat acest buletin expirat cam peste tot pe unde mi s-au luat date - salvare, urgenta, internare.
Acum va trebui sa platesc si o asigurare de sanatate foarte repede, in termen de doua zile, deci tot cu aceasta carte de identitate.
Intrebarea mea este ce risc pentru ca am avut cartea de identitate expirata timp de 4 ani si ca am si folosit-o asa expirata? Mentionez ca nu am primit nicio instiintare, somatie sa-mi scot o carte de identitate valabila. Abia acum am vazut ca este expirata.
Pot scoate in regim de urgenta o noua carte de identitate? (in caz ca mi se refuza plata asigurarii de sanatate cu aceasta carte de identitate).
Va multumesc!
In afara de o amenda intre 40 si 80 de lei pe care o puteti primi la Evidenta Persoanelor cand veti merge pentru noua CI, nu riscati nimic.
Pentru ca timpul este foarte scurt (2 zile) si CI in regim de urgenta doar bucurestenii isi pot face, daca as fi in locul dvs. as incerca sa platesc asigurarea cu speranta ca nu vor observa; daca se va intampla acest lucru aveti posibilitatea sa mergeti sa solicitati eliberarea unei carti de identitate provizorii, se elibereaza de regula in aceeasi zi.
Dupa ce rezolvati cu asigurarea puteti merge sa va depuneti actele pentru o CI cu termen de valabilitate 10 ani.
Conditia pentru eliberarea unei CI provizorii este sa va lipseasca unul din documentele necesare (de ex. certificatul de nastere), deci daca ar trebui sa alegeti solutia asta mergeti la ghiseu fara certificatul de nastere.
Nu stiu daca explicatia e clara... daca aveti nelamuriri intrebati-ma :)
Divort
mbrunette
as vrea sa stiu daca se poate ca cineva din familia mea poate sa scoata de la tribunal sentinta de divort....pt ca eu din probleme de sanatate nu pot sa merg ... (vezi toată discuția)