avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Sunt insarcinata in 4 luni, urmand sa nasc la sfarsitul luni iulie 2013.Am lucrtat din5-10-2011 pana in 4-10-2012 la o companie iar din5-10-2012 la compalia unde lucrez in prezent.Printr-o cunostinta care lucreaza la CASMB am aflat ca fostul angajator nu a depus declaratiile la ANAF si nici nu a facut platile pentru ultimele 4 luni de colaborare.In ambele locuri am semnat CM.Cum ma poate afecta pe mine aceastasituatie mai exact pot beneficia de indemnizatia de crestere copil daca nu am platite contributiile pe 4 luni?L-am rugat pe fostul angajator sa ma lamureasca dar nci un raspuns de 3 saptamani acum nu mai imi raspunde la telefon.:sorry:
Va rog sa imi dati un raspuns si sa imi spuneti cum ma afecteaza aceasta situatie.

VA MULTUMESC MULT<
Cel mai recent răspuns: SILVIA HORVATH , Contabil 17:35, 27 Februarie 2013
Pentru a se stabili dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului trebuie sa aveti venituri impozabile pe un interval de 12 luni anterioare nasterii copilului,daca data estimata a nasterii este luna iulie 2013, trebuie sa aveti venituri impozabile pe intervalul august 2012 pana la iulie 2013.In conformitate cu Ord.111/2010, completata si modificata pana la 27.02.2013
Faptul ca angajatorul nu a platit contributiile fata de fondurile speciale (CAS<SOMAJ SANATATE<etc) nu reprezinta o cauza pentru care sa nu fiti beneficiara de ICC. Neplata este culpa exclusiva a angajatorului si nu a dumneavoastra, fapt pentru care legiuitorul nu a stipulat aceasta conditie pentru a stabili dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil vica33 vica33 Buna ziua, Sunt insarcinata in 4 luni, urmand sa nasc la sfarsitul luni iulie 2013.Am lucrtat din5-10-2011 pana in 4-10-2012 la o companie iar din5-10-2012 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si concediu crestere copil dana111 dana111 Indemnizatie crestere copil si concediu crestere copil Buna ziua! Sunt pfa de cca 6 ani cu activitate lunara , iar in aug 2013 trebuie sa nasc .nu mai ... (vezi toată discuția)
Lamurire indemnizatie de copil silvimiha silvimiha Buna ziua! Intrebarea mea este: nu sunt angajata,dar vreau sa platesc darile catre stat din mana timp de un an,minimum pe economie.In ... (vezi toată discuția)