avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Sunt insarcinata in 4 luni, urmand sa nasc la sfarsitul luni iulie 2013.Am lucrtat din5-10-2011 pana in 4-10-2012 la o companie iar din5-10-2012 la compalia unde lucrez in prezent.Printr-o cunostinta care lucreaza la CASMB am aflat ca fostul angajator nu a depus declaratiile la ANAF si nici nu a facut platile pentru ultimele 4 luni de colaborare.In ambele locuri am semnat CM.Cum ma poate afecta pe mine aceastasituatie mai exact pot beneficia de indemnizatia de crestere copil daca nu am platite contributiile pe 4 luni?L-am rugat pe fostul angajator sa ma lamureasca dar nci un raspuns de 3 saptamani acum nu mai imi raspunde la telefon.
Va rog sa imi dati un raspuns si sa imi spuneti cum ma afecteaza aceasta situatie.

VA MULTUMESC MULT<
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:07, 26 Februarie 2013
1. Plata contributiilor nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Singura conditie este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
Va multumes mult pentru raspuns.
Pot beneficia chiar daca angajatorul nu a depus declaratiile la anaf pe cele 3 luni?
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata nici de depunerea declaratiilor la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata indemnizatie crestere copil vica33 vica33 Buna ziua, Sunt insarcinata in 4 luni, urmand sa nasc la sfarsitul luni iulie 2013.Am lucrtat din5-10-2011 pana in 4-10-2012 la o companie iar din5-10-2012 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mihaa98 Mihaa98 Buna ziua! Daca eu sunt insarcinata si ar trebui sa nasc in luna august 2019 si sunt angajata la locul actual de munca de la inceputul lui noiembrie, am ... (vezi toată discuția)
Acordarea indemnizatiei de crestere copil myyaa myyaa buna ziua, verisoara mea este insarcinata in 5 luni, ea este angajata din mai 2012 si are platite darile la stat inclusiv luna mai 2012, ea ar trebui sa nasca ... (vezi toată discuția)