avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare renuntare cetatenie romana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare renuntare cetatenie romana

Buna ziua,
Am o sora care locuieste in Italia. In anul 2011 s-a casatorit cu un cetatean italian si anul acesta are dreptul la obtinerea cetateniei italiene. De ce acte are nevoie pentru a renunta in Romania la cetatenie si unde trebuiesc facute aceste acte?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:13, 26 Februarie 2013
Obtinerea cetateniei italiene nu e conditionata de renuntarea la cetatenia romana, nu e recomandabil sa faca acest pas...

Daca totusi vrea, gasiti cautand PROCEDURA APROBÃRII RENUNŢÃRII LA CETAŢENIA ROMÂNÃ pe site-ul Ministerului Justitiei (e prea lung link-ul si deformeaza campul mesajului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea cetateniei italiene lidadobritoiu lidadobritoiu Doresc sa stiu daca pot dobandi cetatenie italiana in urmatoarea situatie. Tatal meu s-a nascut in localitatea Nervessa Italia in anul 1903.A decedat in anul ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie gianina2001 gianina2001 Buna ziua , eu sant cetatean roman si vrea sa stiu daca pot avea dubla cetatenie , adica cea romana si sa obtin si cea italiana ? Va multumesc frumos (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)