avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate trece un apartament pe numele unui elev major ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate trece un apartament pe numele unui elev major ?

Buna seara ! Am o intrebare si precizez ca nu am cautat sa vad daca s-a mai adresat, iar daca am gresit, imi cer scuze. Parintii mei sunt pensionari si s-au retras undeva la tara, iar eu locuiesc cu fratele meu mai mare in apartamentul in care am stat impreuna cu ceva timp in urma. Mama si tata vor sa treaca actele apartamentului pe numele meu (elev in varsta de 19 ani), dar notarul la care am fost ne-a spus cum ca nu ar fi posibil deoarece eu nu prezint nicio sursa de venit. Este posibil ca apartamentul sa poata fi trecut pe numele meu (major), dar fara nicio sursa de venit ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 07:41, 27 Februarie 2013
Poate sa vi l doneze, insa aceasta donatie la decesul parintilor dvs ar putea fi supusa reductiunii pentru cota de rezerva succesorala ce o incalca celuilalt frate. Donatia este scutita de impozit. Daca parintii dvs mai au si alt bun imobil pot sa l gratifice si pe celalalt frate, astfel ca nu va mai exista nicio pretentie, iar dansii sa si rezerve uzufructul , care se va stinge la decesul ultimului dintre ei.
Dar in cazul unui testament ?
Stimat forumist,

Așa cum s-a precizat mai înainte, este vorba despre așa-numita rezervă succesorală pe care o are celălalt frate.

Din punctul meu de vedere, numai o vânzare cu trăsături de autenticitate - venituri, plată prin transfer bancar, preț cât de cât serios - ar rezolva problema dvs în sensul dorit.

Cu stimă.
reluand ce a spus colegul meu mai sus, daca nu aveti venituri, vanzarea ar trebui sa se faca cu procuratori de fonduri prin donatie, costisitor caci se vor taxa doua acte si vanzarea cu impozit so donatia cu onorariu. Si trebuie sa gasiti pe cineva care sa va dea acesti bani, ca sa nu fie pana la urma tot o ....donatie.
testamentul este tot o liberalitate si urmeaza a si produce efectele la decesul parintilor dvs, este mai ieftin, decat orice alt translativ de proprietate intre vii, se vor face doua testamente, insa la decesul parintilor se va putea cere de catre fratele celalalt reductiunea lor, ba chiar legatele se reduc primele si donatiile mai apoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce masura poate fi atacat actul de donatie ccrys ccrys Buna ziua, Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament. Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o ... (vezi toată discuția)
Cedare drept de proprietate exclusiv lory_ lory_ Buna seara As dori sa stiu ce modalitati de transfer al proprietatii pot exista intre parinti si unul dintre copii, acesta fiind casatorit, dar astfel incat ... (vezi toată discuția)
Donatie sau testament? aselajusto aselajusto buna , am un apartament lasat de la parinti mei care ,inca traiesc nu am bani sa fac intabulare sau contract de vanzare cumparare , cum as putea sa procedez ... (vezi toată discuția)