avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... firma cu datorii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

firma cu datorii

Buna seara !
As avea nevoie de ajutor din partea dumneavoastra. Am o firma (SRL) cu datorii la stat, la anumite firme de telecomunicatii si la banci.
Evident nu am bani sa platesc totul la zi asa ca se aduna penalitati.
Intrebarea mea este urmatoarea : in situatia de fata , as putea inchide firma fara a plati aceste datorii ? Daca da ce proceduri trebuie sa urmez sau cu cine ma pot consulta mai amanuntit ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 21:54, 26 Februarie 2013
Nu puteti sa o inchideti prin hot. AGA .Puteti solicita deschiderea procedurii de insolventa , angajati avocat ,insa e posibil sa raspundeti cu bunurile propii
Societatea cu datorii nu poate fi inchisa pur si simplu la Registrul Comertului. Inchiderea societatii se face prin lichidare, in cazul societatii dumnevoastra prin faliment. Cererea de declansare a procedutii de faliment se introduce in instanta, de catre debitor sau de catre creditori. Instanta va numi un lichidatorul judiciar care va face lichidarea societatii . Lichidatorul va incerca sa plateasca datoriile societatii vanzand bunurile societatii. Daca bunurile societatii nu sunt suficiente pentru plata datoriilor si din expertiza contabila rezulta ca dumneavoastra ca administrator sunteti vinovat de aducerea societatii in situatie de faliment , atunci se vor indrepta asupra bunurilor personale ale administratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssrl cu datorii la finante tory74 tory74 am un srl cu datorie la finante de16000 lei as vrea sa inchid srl fara sa mai platesc datoria se poate si cum se procedeaza se poate ocupa contabilul de toare (vezi toată discuția)
Insolventa - se platesc datoriile firmei? lungus lungus ce pasi are de urmat o societate al carei administrator cere insolventa, din motiv ca are datorii? nu are bunuri pe firma,este asociat unic. va plati pana la ... (vezi toată discuția)
Lichidator judiciar bb77 bb77 Buna ziua PROBLEMA 1. Am un SRL la care sunt administrator si unic asociat. SRL are datorii la finante cca 50000 RON (Forfetar+TVA+dobanzi+penalizari) Am ... (vezi toată discuția)