Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca este legala urmatoarea situatie in conformotate cu codul muncii.
Am un job normal de 8 ore si am primit o solicitare pentru inca un job, normal 4 ore sau la mica intelegere, dar patronul doreste sa-mi faca si contract. Cum ar fi mai bine: colaborare, part-time, alta forma? Si pentru cate ore, sa nu depasesc prevederile legale.
Prevederile Codului muncii privind durata timpului de lucru de 8 ore si limitarile respective sunt pe contract.
Deci, daca aveti inca un c.i.m, timpul de lucru nu se aduna la c.i.m existent, astfel incat limitarea este numai fizica (adica la cate contracte puteti face fata)...
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Codul muncii nu impune conditia ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata maxima a timpului de munca.
In acest sens, prevederile Codului muncii referitoare la durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca In cazul unui cumul de functii, interdictia referitoare la cele 40 si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste aplicabilitate.