avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tema pentru licenta .Investigarea accidentelor de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tema pentru licenta .Investigarea accidentelor de munca miniere.

Buna ziua, am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva cu informatii referitoare la tema mea de licenta - Metodica investigari criminalistice a accidentului de munca miniere.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: creataxxl , utilizator 21:13, 12 Martie 2013
Coordonatorul ar trebui sa va dea aceste informatii, cu dumnealui ar trebui sa schitati un cuprins al lucrarii dupa care sa incepeti sa cautati surse de informare.

Sugestie (fara dram de ironie) - grija la titlu si la gramatica...
Sugestie :
- in prima parte a lucrării puteti prezenta caracteristicile generale a accidentelor de muncă şi avariilor în România , ţinând cont de evoluţia acestora în timp - definitia conceptului de accident de muncă, clasificarea acestora, astfel cum sunt enunţate în Legea nr.319/2016.

- a doua parte poate cuprinde caracteristicile criminalistice şi particularităţile investigării accidentelor de muncă şi avariilor în domeniul minier, formarea echipei de cercetare la faţa locului, pregătirea mijloacelor tehnico-ştiinţifice criminalistice şi atribuţiile specifice acesteia.

- a treia parte a lucrării poate reliefa aspectele referitoare la specificul cercetării la faţa locului a acestor genuri de accidente - principalele activităţi privind planificarea urmăririi penale, constatarea la faţa locului, ridicarea înscrisurilor privind instruirea periodică a personalului muncitor şi modul de efectuare a controlului privind respectarea regulilor de protecţia muncii, audierea victimelor, martorilor şi persoanelor care răspund de securitatea muncii, dispunerea constatărilor tehnico-ştiinţifice.

- ultima parte a lucrării va cuprinde analizarea fazei ulterioare cercetării penale, fiind tratate aspecte cu priivre la particularităţile audierii persoanelor vinovate de producerea accidentelor de muncă sau avariilor în domeniul minier, tactica efectuării confruntării şi experimentului judiciar, dispunerea expertizelor tehnice şi medico-legale.
Va multumesc de raspunsuri. Corectez titlul :D Metodica cercetarii criminalistice a accidentelor de munca miniere. Ma intereseaza bibliografia.
O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceperea urmaririi penale - durata Just-drept Just-drept De la data de cand se dispune inceperea urmaririi penale si pana la data cand se trimite dosarul in judecata, cat timp dureaza? Prin ce proceduri trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima Stefan Ciprian Stefan Ciprian Buna as dori sa stiu daca se poate face ceva daca o persoana este accidentat mortal de o masina la circa 200 de metri de trecerea de pietoni avand circa 130 ... (vezi toată discuția)
Probe admise instanta alinamugur alinamugur Am si eu cateva intrebari legate de probele ce pot fi admise in instanta. In urma oricarui gen de accident se face o constatare, analiza, un proces verbal de ... (vezi toată discuția)