In anul 2010 am preluat ( ca persoana juridica ) un contract de leasing auto de la alta firma care a intrat in insolventa. Pe certificatul de inmatriculare , ca utilizator, inca este trecuta vechea firma deoarece la vremea preluarii cotractului firma respectiva avea datorii la fisc. In luna decembrie se termina cotractul de leasing. Credeti ca o sa am probleme la fisc sau la inmatricularea pe numele meu a masinii ?
da , veti avea greutati mari. firma proprietara , trebuie sa-si achite in primul rand , toate taxele si impozitele catre stat , nu numai ale masinii , apoi veti primii negatie din partea administratiei financiare de care apartine sediul firmei , proprietara masinii , cu acea negatie mergeti la adminstratia financiara unde aveti dumneavoastra sediul ...si apoi pasii care urmeaza.
...in aceste vremuri , administratiile financiare , profita foarte mult de neglijenta populatiei , din ultimii 4-5- chiar 6 ani... persoanele fizice cat si juridice , neplatindu-si impozitele catre stat ,asa ca acum cand ai nevoie de ceva de la primarie ........puncte , puncte ...si sunt deacord cu asta !
atentie ca masina poate sa aibe cumulate si amenzi , iar daca nu au fost platite la timp , adminstratia financiara are posibilitatea de a strange toate amnezile ...deci , scumpa afacere !
Proprietara este firma de leasing. Firma de la care am preluat contractul si care este numai utilizator, este in insolventa si deci putine sanse sa-si plateasca datoriile la fisc. Deci cum fac ?