avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general blocare plata salariu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

blocare plata salariu

Se poate bloca plata integrala a salariului in cazul in care o persoana care are obiecte de inventar inregistrate in fisa personala nu le prezinta la efectuarea inventarului? daca da, spuneti-mi care-i baza legala si pentru cat timp se poate face acest lucru.
Cel mai recent răspuns: lilianab , utilizator 13:29, 30 Martie 2005
Eventual se întocmeste angajament de plată pt achitarea obiectelor de inventar lipsă, dar nu se blochează întreg salariul.
Neprezentarea la inventar a bunurilor luate in baza unui proces verbal poate consituti abatere disciplinara si sanctionata ca atare. Lipsa bunurilor echivaleaza cu un prejudiciu, care poate fi recuperat conform prevederilor legale. In nici unul din cazurile de mai sus nu este permisa blocarea salariului, acesta fiind un drept cuvenit pentru munca prestata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre contract pe perioada determinata steluta2608steluta steluta2608steluta buna ziua as vrea si eu cateva informatii despre o problema ;sunt angajata pe perioada determinata acum o sapt am fost suspendata pt 2 sapt pt abateri ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara prealabila ContSters82010 ContSters82010 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Un angajat a sustras bunuri din magazinul unde lucra. Si-a recunoscut fapta dar prejudiciul este de 14.000 lei si a promis ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu pentru pagube- urgent ifrimcristina ifrimcristina Daca un angajat saumai multi produc pagube angajatorului, se intocmeste ulterior o comisie disciplinara unde ei isi recunosc fapta si apoi sunt de acord sa li ... (vezi toată discuția)