avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament autentic cu martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament autentic cu martori

Doresc sa fac un testament autentic si am niste nelamuriri , ce acte trebuie , necesita prezenta obligatorie a celor doi martori,in caz de se face un testament autentic fara martori care este diferenta intre un testamant incheiat cu cei doi martori si cel fara martori,in cazul in care nu doresc martori testamentul are aceasi valore si putere fata de cel cu martori.
Va multumesc anticipat.
Pentru testamentul autentic nu este obligatoriu sa aveti martori

(doar daca doriti pot fi unul sau 2, care sa se prezinte personal),

va prezentati personal la notar cu documentele care atesta calitatea de proprietar asupra bunurilor dobandite in timpul vietii.

La notar aveti nevoie de:
- actul de identitate al persoanei care lasă testamentul (testator);

- datele de identificare ale persoanei în favoarea căreia testatorul lasă testamentul (legatar);

- actul de proprietate asupra bunurilor pe care testatorul le va lăsa prin testament
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult pentru raspunsuri.Daca nu este obligatorie prezenta martorilor atunci de ce la un notar mi sa comunicat ca legea prevede venirea cu doi martori si in cazul in care nu doresc martori mi se va specifica pe testament ca nu am dorit martori.Aceasta specificatie are vreun impact asuprea testamentului, e mai usor atacabil etc.Poate fi o sora martora.
Va multumesc anticipat.
Stimată doamnă,

Eu nu știu să fie obligatorie aducerea a doi martori, dar este posibil să greșesc.

Totuși, să spunem lucrurilor pe nume: este în folosul celor care beneficiază de testament ca acesta să fie inatacabil, sau cât mai greu atacabil.

Cerința martorilor este generată de contestarea testamentelor, o problemă din ce în ce mai frecventă, vă spun din experiență.

Așadar, nu văd nici un motiv în neîndeplinirea acestei cerințe, care nu este făcută decât în dorința consolidarii respectivului testament și preîntâmpinării riscurilor anulării sale.

Cu stimă.

Nu exista obligativitatea celor doi martori. Se poate face testamentul cu doi martori este adevarat dar nu obligatoriu. Mergeti la alt notariat daca nu doriti sa aveti martori in testament si notarul se incapataneaza sa va forteze....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ce nu poate fi atacat, pentru o persoana straina de familie Toia Luminita Toia Luminita Buna ziua, As dori sa stiu care este modalitatea si care sunt actele necesare pentru a face un testament total inatacabil. Sunt vaduva, locuiesc si traiesc ... (vezi toată discuția)
Testament ContSters129189 ContSters129189 va rog sa-mi spuneti daca e valabil un testament facut de o persoana in varsta, fara fi parafat de un notar , doar scris de mana de persoana in cauza . ... (vezi toată discuția)
Incheiere de autentificare notariala crimit crimit Se poate ataca in instanta un testament daca Incheierea de autentificare este gresit intocmita? (Dupa parerea mea...) Mai precis, aceasta incheiere arata ... (vezi toată discuția)