Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Sunt administratorul unei firme de vanzare cu amanuntul si am o vanzatoare careia trebuie sa-i fac analizele. CARE ESTE VALABILITATEA LOR ? Cu multumiri anticipate
Examenele medicale periodice se efectueaza semestrial,finalizate prin fisa de aptitudine,si constau din examen coprobacteriologic se pot face in semestrul doi sau trei si examen coproparazitologic care se face anual,nu se mai cere VDRL. Vezi HG 1169/2011 fisa 128.
POPA GHEORGHE
Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
vesa_i a scris:
"Examenele medicale periodice se efectueaza semestrial,finalizate prin fisa de aptitudine,si constau din examen coprobacteriologic se pot face in semestrul doi sau trei si examen coproparazitologic care se face anual,nu se mai cere VDRL. Vezi HG 1169/2011 fisa 128."
Trebuie corectat: examenul coprobacteriologic se poate face in trimestrul II sau III, iar examenul coproparazitologic anual. Nu se mai cere VDRL.
Iata fisa din anexa la HG nr. 1169/ 2011.
Fișa 128. Sectorul alimentar.
1. Personalul care manipulează carnea crudă din unitățile de industrializate a cărnii
2. Personalul care lucrează nemijlocit la prepararea alimentelor în bucătăriile unităților de alimentație publică și colectivă, în laboratoare de semipreparate culinare, de cofetărie, de înghețată și de băuturi răcoritoare.
3. Personalul din unitățile de colectare și industrializare a laptelui.
4. Personalul din industria semiconservelor de pește și ouă.
5. Restul personalului din unitățile de alimentație publică și colectivă.
6. Restul personalului din fabricile și secțiile de preparate de carne.
7. Personalul din unitățile de îmbuteliere a apelor minerale și din fabricile de băuturi răcoritoare.
8. Personalul din unitățile și punctele de desfacere a alimentelor, care manipulează alimente neambalate.
9. Personalul din fabricile de produse zaharoase.
10. Personalul din fabricile și secțiile de conserve sterilizate.
11. Personalul din industria de panificație, a pastelor făinoase, băuturilor alcoolice.
Observație: Conținutul și prevederile acestei fișe se aplică numai persoanelor care vin în contact direct cu alimente neambalate.
Examen medical la angajare:
— examen clinic general (atenție: examenul tegumentelor și mucoaselor, inclusiv al cavității bucale),
— examen coprobacteriologic,
— examen coproparazitologic.
Examen medical periodic:
— examen clinic general — semestrial (atenție: examenul tegumentelor și mucoaselor, inclusiv al cavității bucale),
— examen coprobacteriologic — în trimestrul II sau III,
— examen coproparazitologic — anual.
Contraindicații:
— afecțiuni dermatologice transmisibile, acute sau cronice (furunculoze, piodermite),
— boli infectocontagioase în evoluție,
— leziuni tuberculoase pleuropulmonare evolutive.