Este adevarat, conform prevederilor art. 115, alin 1 lit.b din Codul de procedura fiscala , privind ordinea stingerii datoriilor :
b) toate obligațiile fiscale principale, în ordinea vechimii, și apoi obligațiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii. În cazul stingerii creanțelor fiscale prin dare în plată, se aplică prevederile art. 175 alin. (4^1)
[ link extern ]
dar , avand in vedere prevederile art 1, tot din codul de procedura fiscala, completat deOG 29/2011 si de OUG47/2012 :
Art. VIII
Alineatul (4) al articolului 1 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 513 din 31 iulie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(4) Prezentul cod nu se aplica pentru administrarea creantelor datorate bugetului general consolidat rezultate din raporturi juridice contractuale, cu exceptia redeventelor miniere, a redeventelor petroliere si a redeventelor rezultate din contracte de concesiune, arenda si alte contracte de exploatare eficienta a terenurilor cu destinatie agricola, incheiate de Agentia Domeniilor Statului."
[ link extern ]
deci ordinea stingerii datoriilor in cazul obligatiilor rezultate din contractele de concesiune/ inchiriere ordinea de stingere este obligatia principala(concesiunea) sau sumele accesorii(majorari+penalitati) in ordinea vechimii( stilul suveica).