avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL cu datorii - URGENT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL cu datorii - URGENT

Buna ziua,

Va solicit, daca se poate, o parere referitor la urmatoarea situatie:

Un SRL, cu datorii la anaf (formate din impozit pe venit/profit, TVA si majorari/penalitati - nu exista nici un fel de datorie legata de salariati, etc.). Societatea a fost declarata inactiva de catre ANAF acum aproape 1 an pentru nedepunerea situatiilor contabile la timp.

Suma pe care societatea ar trebui sa o aiba in conturi (conform documentelor contabile) este mai mare decat cuantumul datoriilor la ANAF. Asta pe hartie, in realitate... acea suma de bani... s-a cam cheltuit.

Cei de la ANAF m-au anuntat (telefonic) ca s-a hotarat intr-o sedinta de a lor sa se indrepte pentru recuperarea datoriei catre bunurile asociatilor. Acestea, nu acopera nici macar 10% din valoarea datoriei. Totodata, persoana care a sunat m-a sfatuit sa o bag in insolventa.

Acum... eu stiu ca daca societatea ar trebui sa aiba fondurile necesare pentru plata datoriilor (asa cum apare in acte), nu am cum sa o bag in insolventa.

Intrebarile mele ar fi:
1. atat eu, cat si asociatul meu suntem angajati... exista riscul unor popriri salariale?
2. avand in vedere situatia prezentata... pot sa cer insolventa societatii?
3. ce alte riscuri exista pentru asociati, repet, avand in vedere situatia prezentata?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:27, 27 Februarie 2013
Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa luati legatura cu un contabil si impreuna cu el sa incercati sa vedeti cum puteti rezolva problema disponibilului care rezulta in contabilitate, poate aveti cheltuieli nedeclarate.. si asta destul de rapid.

Pasul al doilea : trebuie sa cereti insolventa, pentru ca datoria creste cu fiecare zi ce trece. Declansarea procedurii de insolventa blocheaza penalitatile si dobazile ( nu mai cresc).
Suma de bani, care rezulta ca ar fi in casieria societatii, trebuie sa o justificati cu documente, daca nu o puteti justifica, va trebui platita de catre administratorul societatii de bunavoie sau prin executarea silita asupra bunurilor personale.
Sfatul meu este luati legatura cu un practician in insolventa, care dupa evaluarea situatiei societatii sa va dea sfaturile necesare. Nu va asteptati cred, ca dupa o expunere poate subiectiva prin aceasta postare o sa primiti cel mai bun sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , am si eu o intrebare. am o firma care am deschis-o ... mariodurlej mariodurlej Buna seara , am si eu o intrebare. Am o firma care am deschis-o din 2008 si nu a fost folosita niciodata ,pana in 2014 am depus bilanturile dupa plecand ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii dizolvata din oficiu claudia_d claudia_d Firma dizolvata din oficiu, infiintata in 2011, cu datorii (cas, cass, impozit pe salarii in val. de 20050 lei inclusiv penalitati), declarata din oficiu in ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii la stat, documentatia nu a fost depusa steeefan2011 steeefan2011 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Exista o societate comerciala cu datorii la stat (TVA si impozit pe profit) la care s-au adaugat penalitati/majorari de ... (vezi toată discuția)