avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Sistare plati anticipate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Sistare plati anticipate

Buna ziua.
Am asistat in urma cu cateva luni,in sediul unei Administratii fiscale la o discutie intre un contribuabil,persoana fizica,proprietarul unui spatiu comecial care fusese inchiriat pe o perioada determinata,cu contractul inregistrat la fisc,cu delaratia de venit si care avea urmatoarea problema: chiriasul a parasit spatiul inainte de incheierea contractului nu a mai chitat chiria,era de negasit iar proprietarul solicita sistarea platilor anticipate datorate ca impozit pe venitul din inchirieri. Raspunsul functionarei de la ghiseu a fost ca nu se poate numai daca se face dovada ca s-a reziliat contractul. Pana atunci e bun de plata. Ce e de facut in astfel de situatie?
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 20:21, 27 Februarie 2013
Platile anticipate trebuiesc efectuate.
Se poate efectua rezilierea contractului care se aduce la cunostinta adm financiare , dar platile anticipate se fac, adm finc va emite o decizie de regularizare a acestor plati ,in minus, urmand sa returneze sumele incasate.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
Carmen Jurubita, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabil act aditional fara semnatura unei parti? ministru_ ministru_ Buna ziua! Am o problema. Am inchiriat un apartament unei persoane fizice pe baza de contract, vizat de Adm Financiara. Contractul a fost incheiat pe o ... (vezi toată discuția)
Inchiriere luminel luminel Povestea este un pic mai lunga ( celor care au dispozitia sa o citeasca le multumesc) 2 soc. com. A ( proprietar) si B ( chirias) au semnat un contract de ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)