avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In perioada de preaviz , salariatii au dreptul sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In perioada de preaviz , salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi.

mai este valabil si azi acesta lege? legea nr. 53/2003
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 27 Februarie 2013
Legea nr.53/2003 - Codul Muncii nu a reglementat niciodata asa ceva ...

Reducerea timpului de munca in perioada de preaviz este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
Legea 53/2003 mai este valabila, cu modificarile ulterioare. In perioada de preaviz, angajatul trebuie sa respecte in continuare programul de lucru, iar in cazul in care angajatorul decide ca poate veni numai 4 ore, atunci are dreptul sa vina numai 4 ore la lucru, primind salariu ptr 8 h, SAU angajatorul paote hotari ca angajatul sa vina 10 zile din cele 20, pe program de 8 h, si 10 zile sa nu vina, presupunand ca isi cauta de lucru, salariul si celelalte drepturi nefiindu-i afectate pana la data incetarii cim.
si in cazul asta eu cum imi caut de munca atata timp cat el ma chiama la munca cum are chef ,cand 8 ore cand 12 ore
Angajatorul nu are cum sa decida unilateral ...acest drept subzista numai daca este prevazut in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fortata, preaviz April12 April12 Buna seara, Pe scurt va relatez: a fost un litigiu de munca, in final l-am castigat si a fost necesar ca societatea sa ma reintegreze. Din luna mai 2016 am ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru in perioada de preaviz botezatuion botezatuion Buna ziua! In cazul demisiei, in cele 20 de zile de preaviz, am dreptul la program de lucru redus la jumatate de norma? Daca da, in baza carui ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajat in perioada de preaviz BOTTYCELLY BOTTYCELLY Buna ziua, As dori sa stiu daca - Conform Codului Muncii in vigoare - in perioada de preaviz de 20 zile lucratoare angajatul poate lucra 10 zile program ... (vezi toată discuția)