avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi dupa divortul amiabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi dupa divortul amiabil

Buna ziua !
Dupa pronuntarea divortului amiabil, unul dintre cei doi fosti soti pleaca din locuinta, aceasta fiind proprietatea amandurora. Cel care pleaca nu mai contribuie la plata facturilor aferente. Pierde el vreun drept asupra jumatatii de locuinta detinute ? Este obligat sa suporte viitoarele cheltuieli de renovare in cazul in care se executa astfel de lucrari ?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 20:00, 27 Februarie 2013
cel mai recomandat ar fi sa faceti si partajul odata sau imediat dupa divort.
daca nu faceti partaj, veti ramane coproprietari ai apartamentului. un coproprietar nu pot efectua lucrari majore in apartament fara acordul celuilalt coproprietar.
daca parasiti apartamentul, cheltuielile curente cu utilitatile le suporta persoana care locuieste in apartament.
in concluzie, nu va pierdeti dreptul de proprietate asupra cotei pe care o aveti in acest moment si nci nu se diminueaza aceasta cota.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj darmilla darmilla In urma divortului, nu am avut bani sa introduc actiunea de partaj a bunurilor: 1 apartament (achizitionat dupa casatorie) [u] o scurta prezentare a ... (vezi toată discuția)
Un partaj cu probleme gyana37 gyana37 bune seara,as vrea sa va povestesc despre situatia in care se afla fratele meu si poate ma ajutati cu niste sfaturi.Deci fratele meu este casatorit de 20 de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua deţin 1/2 dintr-un apartament cu 3 camere, 1/2 fiind ... banciu_h banciu_h Bună ziua Deţin 1/2 dintr-un apartament cu 3 camere, 1/2 fiind în proprietatea fostei soţii. Am părăsit căminul conjugal în 2015. Imediat, mi-a ... (vezi toată discuția)