avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Posibila concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Posibila concediere

Buna seara, lucrez la o companie multinationala si sunt de o luna supus unei hartuieli pentru a-mi da demisia. Mi-a fost propusa o plata compensatorie de 3salarii pe care am refuzat-o.
De la refuzul meu, sunt supus unui tratament "special" din partea sefului direct:
- sunt monitorizat foarte atent la programul de lucru, in cazul incalcarii chiar si cu 5 minute exista riscul sa fie convocata comisia de disciplina pentru a fi concediat;
- imi sunt date taskuri imposibile: de exemplu am primit un task cu un deadline de 2 ore care in trecut a fost realizat de o echipa de proiect in 2 luni;
- a fost recrutata o persoana cu aceleasi atributii ca ale mele, doar denumirea functiei fiind putin schimbata;
- mi-a fost luata masina de servici cu executorul juridic, cu toate ca fisa postului prevede autoturism de servici;
- in perioada in care am avut concediu medical, firma a trimis reprezentanti la domiciliu sa ma verifice (impreuna cu politia).

Intrebarea este: ce pot face sa ma apar de acest abuz? Pot sa ma adresez vreunei institutii? Ce sanse am in instanta? Nu imi doresc sa fiu concediat si vreau sa muncesc insa nu mai pot suporta hartuirea angajatorului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 28 Februarie 2013
Puteti depune atat o sesizare la Inspectia Muncii/ ITM , dar si la CNCD ..

Constituie discriminare orice comportament nedorit, definit drept hartuire sau hartuire sexuala, avand ca scop sau efect:
a) de a crea la locul de munca o atmosfera de intimidare, de ostilitate sau de descurajare pentru persoana afectata;
b) de a influenta negativ situatia persoanei angajate in ceea ce priveste promovarea profesionala, remuneratia sau veniturile de orice natura ori accesul la formarea si perfectionarea profesionala, in cazul refuzului acesteia de a accepta un comportament nedorit, ce tine de viata sexuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuirea la locul de munca any26 any26 Buna ziua. As dori un raspuns la urmatoarea problema. Fiind angajata a unei firme, avand functia de receptionera la un hotel, s-a intamplat ca de multe ori sa ... (vezi toată discuția)
Problema sotului se incadreaza in acuzatia de discriminare? bughitza23 bughitza23 Buna ziua, Sotul meu lucreaza intr-o companie nationala.La sediul unde se afla el,recent a avut loc o promovare.Ce ma intereseaza pe mine este daca ar putea ... (vezi toată discuția)
Cum te poti apara in fata unui sef care vrea sa te concedieze? mac16x mac16x Cum se poate apara , in mod legal, un salariat al carui sef direct nu are alta preocupare decat sa urmareasca si sa adune probe pentru concedirea sa, stiind ca ... (vezi toată discuția)