Ma inreb si va consult in urmatoarea situatie : Este corect si legal ca un lichidator judiciar sa faca o distribuire partiala pe creditorii din tabel , in situatia in care suma disponibila in contul unic de lichidare era indestulatore ?
Mai mult , a procedat la distribuirea banilor existenti , tot partial si a doua oara . In momentul de fata in cont mai sunt bani , dar lichidatorul taraganeaza repartizarea finala , cu toate ca societatea comerciala a fost trecuta in faliment la inceputul acestui an . Este vadit scopul acestuia , ca deci , onorarul lunar curge , nu-i asa ?
Cind se face distribuirea sumelor , aceasta nu priveste pe toti cei inscrisi in tabel in mod proportional , iar suma ramasa sa fie distibuita pina la indestularea primelor categorii ( drepturi salariale , obligatiile bugetare , datorii la banci etc. ) ?
Astept cu mare interes opiniile dvs.
Buna seara .
Ordinea distribuirii sumelor in cazul insolventei ,este cea prevazuta la art 121 sin Legea nr.85/2006.Nu se poate faca abatere de la acest articicol de lege.Este valabil pentru toata lumea .
Cu stima,
Marius Bote .
Buna ziua ,
Cu tot respectul , dar pe mine ma intereseaza procedura practicata in baza prevederilor art. 121 din lege , respectiv corectitudinea acestui lichidator avind in vedere sumele disponibile la data repartizarii . De ce a procedat la repartitia partiala a disponibilitatilor banesti ? A repartizat sumele in proportie de doar 20% din disponibil . Este corect ? Eu nu cred .
Multumesc ,
ec. Adrian Nemes
Lecturati rapoartele intocmite de catre lichidator. Ar trebui sa reflecte starea de fapt.
Daca aveti nemultumiri, faceti adresa scrisa catre lichidator si /sau contestatie la primul termen de judecata.
Repartizare profit
Cstrut
Buna, am o nelamurire:
am profitul aferent anului 2008 nerepartizat, il pot repartiza in decembrie 2009 si plati impozitul pana in 25.01.2010?
multumesc (vezi toată discuția)
Debitori privilegiati
popc
Intrebare: O fosta salariata a unei firme intrata in procedura de faliment in 2009 nu si-a primit salariile pe 6 luni de la acea firma. Lichidatorul judiciar a ... (vezi toată discuția)