avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt obligat verbal sa semnez o condica imaginara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt obligat verbal sa semnez o condica imaginara

Buna ziua,

Imi cer scuze, poate un astfel de post, sau post asemanator exista - eu din pacate nu am gasit pe forum .

Problema mea consta in faptul ca , desi am semnat un contract de munca, care stipuleaza clar ca eu voi lucra 8 ore / zi , cu 2 zile libere saptamanal , eu sunt obligat, zilnic sa vin la servici minim 8 ore 30 , iar sambata sunt obligat sa lucrez de la 10:00- 13:00 ( 3 ore ) .

Condica pe care suntem obligati (verbal ) sa o semnam , contine un un program utopic , feeric si total rupt de realitate . Din pacate pana acum ( de 9 luni ) personal mi-a fost teama sa refuz sa semnez acea condica , pentru ca ,ceilalti angajati, colegi de-ai mei ( cu vechime de minim 3 ani la acel loc de munca ) o semneaza regulat si mi-au recomandat sa o semnez si eu sa nu sufar consecintele .

Acest program , total rupt de ceea ce semnam noi retroactiv ( cam la un interval de 2 luni ) nu este aplicat si in alte puncte de lucru din tara- acolo gasindu-se un mod corect si echitabil de a umple cu resurse nevoia de timp si program .

Intrebarea mea este, ce as putea face . In conditiile in care colegii mei tac si inghit , eu nu am avut 2 zile libere consecutive de cand m-am angajat la aceasta corporatie , iar amenintarile sefului direct ( cel caruia ii imput acest program minicinos si destul de barbar ) nu-mi permit sa fac o reclamatie la ITM .

Ceea ce mi se intampla il consider un abuz ( sunt si alte abuzuri, de alta natura si nu merita mentionate aici ) , as putea primi din partea dumneavoastra un sfat-doua ( in afara de cel de a-mi da demisia, evident :) ) cum as putea proceda pentru a beneficia de 2 zile libere consecutiv saptamanale, conform contractului semnat

Problema pare ca este a managerului direct , pentru ca , nicaieri in corporatie nu apar aceste abuzuri , ci doar la noi in locatie
Cel mai recent răspuns: Ragna Rock , utilizator 14:45, 18 Februarie 2009
daca nu doriti nici sa va dati demisia, nici sa sesizati itm-ul si alte organe competente, va sugerez macar sa incercati sa faceti o sesizare catre superiorul managerului dvs, sau catre seful intregului departament si sa ii expuneti problema pt a efectua o ancheta interna. eventual obtineti semnaturi si de la alti colegi. daca nu actionati in nici un fel situatia va persista.
Buna ziua .

Multumesc frumos pentru raspuns . As face si o reclamatie la ITM si cred ca as convinge colegii sa ma sustina . As avea totusi o intrebare ... ce consecinte ar putea sa apara in cazul in care fac aceasta sezizare - ma gandesc ca managerul meu are un "backup " pentru ca acea condica este intr-adevar semnata de noi . banuiesc ca ar fi cuvantul lui impotriva cuvantului nostru ? totodata am auzit de sanctiuni aplicate de ITM si asupra angajatiilor pentru ca au semnat tacit o astfel de condica si nu au reclamat imediat acest abuz .
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2009
Ragna Rock, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de munca SilviuAil88 SilviuAil88 Poate angajatorul sa schimbe programul oricand? In contractul actual de munca sunt mentionate 3 lucruri cu privire la programul de lucru: 1. 5 zile pe sapt ... (vezi toată discuția)
Timpul de munca Andra Alexa Andra Alexa Bună ziua!angajatorul mi-a schimbat programul de la 8/40 pe săptămână cu 48 ore repaus săptămânal la program 12/36 pe toată perioada stării de ... (vezi toată discuția)
Romania de azi!!!! Kornelia Kornelia Buna ziua!! Sunt angajat la o firma unde, initial mi s-a spus ca se vor lucra unele sambete...mai exact una da si una nu...dar prima si a treia sambata din ... (vezi toată discuția)