As avea o intrebare, intr-un anume caz real.
Eu lucrez la o firma de curierat, si avem clienti numeroase firme; si nu am avut probleme pana acuma. Totusi; la una din expeditii, destinatarul era obligat satrimita ramburs un document de plata. Persoana care a venit sa ridice coletul, a dat un BO, care s-a dovedit a nu avea acoperire, iar la verificari ulterioare s-a aflat ca si stampila aplicata pe acel BO era falsa.
In cazul asta, expeditorul poate imputa firmei la care lucrez eu contravaloarea acelui BO?
Tin sa precizez ca in regulamentul intern al firmei nu exista prevederi referitoare la mostre de stampile si semnatura, prin urmare se poate intampla oricand inca un caz de genul asta.
Verificarile facute de politie arata ca persoana care s-a prezentat cu acea stampila falsa e inexistenta, datele date de ea fiind false, la fel ca si stampila. Un BO banuiesc totusi ca nu se poate procura atat de usor, desi e vorba de modelul vechi, nu cele pretiparite care sunt acum in circulatie. Intamplarea are aproximativ 3 luni, deci acele bilete erau perfect valabile.
Cu multumirile de rigoare, astept raspunsul dumneavoastra.
Din pacate pana nu va fi identificata acea persoana nu aveti cum sa recuperati suma de bani. Folosirea stampilei false, existenta unui dosar penal in acest sens, nu poate obliga societatea respectiva sa plateasca contravaloarea unui BO pe care (pana la proba contrara) nu la emis, deci biletul nu are cum sa fie valabil...In lipsa unei cercetari penale amanuntite si competente sunteti in imposibilitatea de a recupera acea suma.Creanta pe care o aveti nici macar nu poate fi scazuta din contabilitatea societatii dvs, pana nu exista o hot. jud.
Firma X, a trimis un colet prin firma de curierat la care lucrez eu, catre firma Y. Individul necunoscut care s-a prezentat drept reprezentant al firmei Y, a ridicat acel colet, a lasat instrumentul de plata (acel BO nul).
Intrebarea mea era daca firma X, ne poate imputa noua, contravaloarea acelui BO, noi fiind doar firma care a preluat si livrat acel colet.
P.S. Din cate stiu eu, dosar penal inca nu exista, ci doar cercetari.
Pai firma d ecurierat ma indoiesc ca ar avea obligatia de a face cercetari cu o persoana care aparent este reprezentantul legal al societatii Y, avand stampila...curierul nu e expert grafoscopic si nici criminalist sa analizeze stampila falsa...Din punctul meu de vedere nu poate fi nimic imputabil firmei de curierat....
Bilet la ordin
Claudiu.Grasu
Am de ridicat un colet de la o firma de curierat rapid ... Pentru a ridica coletul trebuie sa platesc o suma de bani care ar trebuie sa ajunga la expeditorul ... (vezi toată discuția)
Executare silita
danma
Am primit de la executorul jud. o somatie de plata pentru virarea in contul altei firme a unui debit care nu a fost pricinuit de catre reprezentanti legali ai ... (vezi toată discuția)