avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog sa ma lamuriti cine este vinovat - curierul sau ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog sa ma lamuriti cine este vinovat - curierul sau teparul?

Buna ziua
as dori sa ma lamuriti cu o chestiune.

Daca o persoana a ridicat un colet,iar curierul nu a cerut act de identitate,se face vinovat de pierderea coletului?sau e de vina cel care la scos?

Intreb,deoarece cel care la scos,a dictat date false,si nu a mai platit coletul expeditorului(urma sa ii plateasca prin banca)

Curierul,spune ca la dat fara prea multe probleme,deoarece nu era specificata o
valoare pe el,si nicic continutul nu era specificat.

Va multumesc.astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:51, 22 Mai 2013
Buna ziua,
Ambii sunt vinovati.
Curierul pentru neglijenta, 'teparul" pentru fals de identitate.
Dumneavoastra sunteti vinovat pentru ca nu ati specificat valoarea.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Va multumesc mult pentru raspuns.

Si daca nu am specificat valoarea,ce modalitate mai exista sa demonstrez ce era in colet?ca nu am martori cand lam ambalat.
Buna ziua,
Acesta era si motivul pentru care v-am spus ca aveti si dumneavoastra o vina.
In acest moment nu vad cum.
Va multumesc pentru raspuns.

Eu am depus plangere,imi putei spune va rog,ce se va intampla mai departe?
Eu ma gandesc ca nu am cum sa mai recuperez nimic,dar in lipsa dovezilor,mai poate fi tras cineva la raspundere?Deoarece,ei vor spune,cum de altfel a spus curierul,ca daca specificam valorea,nu il dadea fara buletin,si ca asa nu avea el de unde sa stie ce e in colet,si cat valoreaza.
Buna ziua,
Raspunderea penala este una si cea civila alta.
Apararile lor sunt cele pe care le cred ei de cuviinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 215 al.2. acoperirea prejudiciului toader-toader toader-toader Buna ziua. Am savarsit infractiunea de inselaciune,am dat date false pe internet,si am ridicat un colet in valoare de 4500 lei. Am o plangere la ... (vezi toată discuția)
Testament stefanicalenuta stefanicalenuta mama moarta in2010,tata ramas in viata,mostenitori 4 copii,tata face testament pe partea lui la una din fiice,(mentionez,nu sa facut succesiunea dupa,mama.un ... (vezi toată discuția)
Procura frasin frasin buna ziua , am si eu o problema. Parintii mei trebuie sa prezinte la avocat, pentru o problema cu un teren, o procura de la o persoana care este stabilita in ... (vezi toată discuția)