avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana imprumut bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana imprumut bani

va rog sa-mi spuneti daca la intocmirea unei chitante de mana pot fi trecuti 2 martori , membri ai familiei celui care da banii cu imprumut , si nu au trecute decat semnaturile , fara serii de buletin , fara adresa , iar suma de bani este trecuta doar in cifre. Cel care ar fi dat banii a actionat in instanta pentru pretentii ,
Se poate contesta in instanta aceasta chitanta ? Suma e trecuta doar in cifre si se putea foarte usor modifica suma adaugand o singura cifra , actul e scris in totalitate de cel care a dat banii , si cel care ar fi luat nu are decat o simpla semnatura .
Va multumesc anticipat pentru lamuriri .
Cel mai recent răspuns: romex , utilizator 08:57, 28 Februarie 2013
Este evident, ca daca cel ce a imprumutat (creditorul) a actionat in instanta pe debitor pentru recuperarea sumei, atunci debitorul la randul lui, prin apararile sale in cadrul procesului, poate sa conteste (sa nu fie de acord) acel inscris prezentat ca fiind real.

va multumesc pentru lamuriri . Credeti ca pot fi alte probe care sa "demonteze" semnaturile ?
Faptul ca suma e scrisa doar in cifre , poate fi un motiv ?
Multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut romex romex Va rog sa-mi spuneti , in cazul in care o persoana se imprumuta de la alta persoana intocmind un act sub semnatura privata este de ajuns doar semnatura ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata -act aditional chitanta de mana imprumut bani asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-o speta : - Doua parti incheie o chitanta de mana imprumut bani , scrisa de una din parti , iar cealalta isi ... (vezi toată discuția)
Imprumut cu chitanta de mana vlad ionescu vlad ionescu Am imprumutat suma de 10.000 euro in 06.2008 cu chitanta de mana, scrisa si semnata de catre imprumutat in prezenta unui martor care deasemenea a semnat ... (vezi toată discuția)