avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cartea de identitate expirata - sanctiuni posibile
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cartea de identitate expirata - sanctiuni posibile

Buna ziua, am o mica intrebare....cunosc pe cineva care este plecat in strainatate de 6 ani, mai exact in Spania si i-a expirat cartea de identitate....organul de politie de pe raza comunei in care locuiesc parintii acestei persoane, merge frecvent la acestia pentru a le amintii ca a expirat cartea de identitate a fiului lor si trebuie sa o schimbe daca nu primeste amenda....este normal lucrul acesta si totodata sa il ameninte cu amenda...respectiva persoana va merge intr-una din zile la Consolatul Spaniol pentru Straini pentru a-si reinoii cartea de identitate. Ma poate lamurii si pe mine cineva in aceasta problema?! Va multumesc
Cel mai recent răspuns: addynutza , utilizator 13:16, 28 Februarie 2013
Politia isi face datoria, sunt obligati sa desfasoare astfel de actiuni, insa sanctiunea pe care o poate primi nu este de speriat: o amenda intre 40 si 80 de lei.
Daca poate merge la consulat bine, daca nu o poate schimba cand vine in tara - cu tot cu amenda, chiar daca ar primi maximul (80 de lei) costurile in tara sunt mult mai mici decat ar fi la consulat.
Multumesc frumos :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate irimescuadrian irimescuadrian buna,o rugaminte cum trebuie sa procedez :am cartea de identita expirata de 2 ani si sunt inca in strainatate!cum trebuie sa procedez,platesc amenda? [quot] (vezi toată discuția)
Lnregistrare casatorie mariooara mariooara sunt romanca, locuiesc in spania si sunt casatorita cu un cetatean spaniol, nu am inregistrat casatoria la ambasada romaniei din spania deoarece am toate ... (vezi toată discuția)
Buletin furat în strãinãtate Moonlit Moonlit Bună ziua/seara! Situația mea este următoarea: locuiesc și lucrez în străinătate, iar acum 2 luni am fost jefuit și mi s-a furat ... (vezi toată discuția)