avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatie executare silita in timp ce se judeca ...
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatie executare silita in timp ce se judeca CONTESTATIA CHELTUIELILOR DE EXECUTARE

Va salut!
Am avut proces de partaj cu fosta sotie in urma caruia instanta a decis cu titlu executoriu ca am avut de platit o suma de bani. Fosta sotie nu a dorit sa primeasca banii; a fost contactata si prin email si la telefon si prin intermediul rudelor sale insa nu a dorit deloc sa furnizeze contul bancar pentru a-i plati banii mentionati in hotararea judecatoreasca. Din cauza ca m-am bazat prea mult pe avocat, fosta sotie a intrat prima in posesia hotararii judecatoresti cu titlul executoriu (dar nu si irevocabil). Eu am intrat personal in posesia hotararii judecatoresti cu titlu executoriu si IREVOCABIL cu o saptamana mai tarziu si fix in aceeasi zi am facut plata la executorul judecatoresc pe care l-am determinat din auzite si cautaturi multe pentru ca nu se stia nimic oficial pana atunci, desi el fusese intrebat de cateva ori inainte daca nu cumva a venit fosta sotie pe la el sa inceapa procedura de executare. Cu chiu, cu vai, mi-a furnizat contul bancar in care sa fac plata, dar nu a vrut nicicum sa scada din comisionul sau (cel maxim de 5500 RON), desi nu facuse decat sa deschida dosar de executare si nici macar nu ma citase. Asadar, am platit INTREAGA SUMA mentionata in hotararea cu titlul executoriu, dar nimic din banutii ceruti pentru executarea silita (onorariul executorului, cel al avocatului fostei sotii si inca niste mizerii imputate care nu le-am cerut si nu erau de trebuinta in niciun caz) si am primit o hartie semnata de cabinetul sau ca a luat la cunostinta despre plata facuta. Abia la o saptamana dupa ce am platit mi-a fost trimis procesul verbal cu cheltuielile si citatia. Am depus actele pentru contestarea cheltuielilor de executare, dar toata documentatia in loc sa-i fie trimisa fostei sotii, mi-a fost trimisa mie, iar termenul procesului a fost amanat pentru inceputul lui aprilie pe motiv de recitare cu adresa exacta a fostei sotii. Desi stie despre procesul legat de contestarea cheltuielilor de judecata, executorul mi-a trimis intre timp hartie sa ma prezint in cateva zile pentru evaluarea apartamentului, cel mai probabil dorind sa ma execute silit din cauza banilor ceruti pentru executarea silita pentru care am despus contestatia.

Intrebari:
- Ma poate executa silit / scoate apartamentul la licitatie in timpul procesului de constestare a cheltuielilor de executare pe motiv ca nu a fost notificat din timp asupra contestatie mele?
- Exista vreo forma legala de NETAGADUIT prin care sa-l informez si eu ca este depusa contestia la cheltuielile de executare care cere si anularea tuturor formelor de executare si ca trebuie sa astepte intai de toate cu executarea?
- Intrevede cineva vreun abuz in serviciu pe aici?

Va multumesc mult anticipat si va asigur ca orice raspuns va fi mai mult decat apreciat.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
MateiLaurian, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:44, 28 Februarie 2013
Trebuie sa faceti si cerere de suspendare provizorie si sa depuneti cautiunea de 10% din ce a mai ramas de platit. Doar asa obtineti suspendarea executarii silite. Daca totul e asa cum spuneti aveti sanse maxime sa obtineti reducerea onorariului. Aveti dispozitie clara pe legea 188/2000 care spune ca nu are dreptul la intreg onorariu daca platiti inainte ca el sa va someze.

Mi-as alege ceva mai atent avocatul.

Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu daca executorul si avocatul mai primesc onorariile acelea mari cerute,daca nu au ce executa si intre timp ma inteleg cu cealalta parte? sergio1979de sergio1979de Ideea e ca fostei sotii trebuie sa ii mai dau 5500 euro.Daca nu am acum si ii dau peste cateva luni si ma inteleg cu ea,mai trebuie sa platesc sumele acelea ... (vezi toată discuția)
Incuviinþare executare silitã NELYYY NELYYY Buna seara, Va rog sa ma ajutati intr-o problema delicata. Sotul meu a facut un credit de nevoi personale ( MENTIONEZ CA NU SUNT PARTE DIN CONTRACT) in ... (vezi toată discuția)
Porpire pe cont de la executor judecatoresc ostaciuc ostaciuc Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Am avut un proces in care am chemat in instanta firma de administrare si asociatia de proprietari. Am ... (vezi toată discuția)