avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort notar- nerespectare acord privind copiii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort notar- nerespectare acord privind copiii

buna seara 1 sunt divortat la notar de 2 sapta mini .....avem drepturi asupra copiluluiamindoi cate 50% fiecare inclusiv tip de vizitare ...am drept 4 zile pe saptamana..............fosta sotie nu vrea sa mi mai dea copilul sa stea la mine nici sa vb cu el la telefon absolut deloc.....ce pot sa fac? ce sanse am sa iau copilul la mine? ce ma sfatuiti?
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
dorin_roman80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valentina Gherman , Avocat 11:56, 5 Martie 2013
Sunteti abia la inceput cu nol tip de raport de familie in care va aflati.
Este util sa fixati de pe acum un cadru corect al acestei stari care va urma.
Daca persista, sotia este pasibila de invinuire pentru infractiunea de retinere de minor si/sau impiedicare a relatie personale a parintelui cu minorul. Fapta este penala. ( art.307 CP)

Posibil sa nu cunoasca, sa fie o reactie subiectiva in urma proaspatului divort, si care poate nu va dura mult.

De aici si sugestia de a regla de pe acum amiabil cadrul viitoarei relatii cu copilul si .. cu ea.

Amandoi este necesar sa va ganditi la copil, de fapt, si la nevoile lui de crestere si educare.

Inainte de a va gandi sa incepeti demersuri legale, poate gasiti o cale de intelegere prin discutie.
La limita, exista si calea medierii.
De acord. notificati-o, propuneti-i o intelegere, respectarea actului notarial, dupa caz.
In extrem, mai exista executor.
Daca nu respecta actul notarial asa de repede cu siguranta ca daca nu veti rezolva amiabil problema vor exista foarte multe probleme in viitor.
Incercati cu o notificare catre ea sau chiar ati putea sa cautati un mediator care sa o convinga ca este bine sa respecte intelegerea.
Daca considerati ca este mai indicat sa apelati direct la un executor judecatoresc pentru a se proceda la executarea silita aveti deschisa si aceasta cale prevazuta de lege.
Aveti dreptul si de a consulta un avocat in privat pentru a va lamuri exact cum ar fi cel mai bine sa procedati si care cale ar fi cea mai buna in raport de toate circumstantele de fapt ale cazului, de temperamentul fostei sotii si de felul in care ar putea reactiona copilul.
Trebuie sa va ganditi foarte bine mai inainte de a actiona intrucat desi aparent toate drumurile pot duce in acelasi loc este posibil ca unele sa fie mai scurte, altele mai lungi, iar altele sa fie infundate...si sa fie necesar sa o luati pe alta cale pentru a ajunge la finalul drumului...
Depinde si cum apreciati de important factorul timp in toata aceasta situatie neplacuta si ce repercursiuni ar putea avea in raportul dvs. cu minorul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Luati legatura si cu cei de la Protectia Copilului sa va dea sprijin, dansii se confrunta cu acest tip de situatii destul de des. O notificare in care sa ii explicati ca se face vinovata de infractiunea prev de art 307 Cod Penal: nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului, ar misca lucrurile, avand in vedere ca exercitati autoritate comuna asupra copilului.
Buna ziua
Pe aceasta tema as dori sa stiu ce se intampla daca tatal nu-si respecta obligatiile asumate prin acordul notarial, respectiv nu ia copiii la intervalul de timp stabilit. Ce masuri se pot lua?

Alte discuții în legătură

Vizita copil danielstoica77 danielstoica77 buna ziua. as dori sa va ma ajutati cu un sfat. in urma divortului am obtinut dreptul de vizita la fetita mea de 3 ani la sfarsitul fiecarei luni timp de trei ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor de catre tata Roxanaci Roxanaci Buna ziua, Sotul meu a divortat in 2007. Hotararea de divort cuprinde doar faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, dar nimic despre drepturile de ... (vezi toată discuția)
Masuri coercitive ..respectare hotarare divort !!!?? ion-alin ion-alin ..dupa pronuntarea unui divort care dureaza de un an si ceva in care mama copilului meu (fosta sotie ) nu mi-a permis sa -mi fac datoriile de tata ( lucru ... (vezi toată discuția)