Va contactez in speranta ca imi puteti da un sfat in legatura cu o mostenire.
In anul 1991 a decedat tatal meu, mama avea 54 de ani si niciun drept de a lua pensie de urmas pana la 56 de ani. De atunci si pana in ianuarie anul trecut, impreuna cu sotul meu am mers la tara si am ajutat-o in toate privintele inclusiv o operatie chirurgicala + nenumarate internari. In tot acest timp sora si cumnatul meu au stat nepasatori.
Pana sa moara, mama mi-a zis sa mergem la notariat sa-mi lase mie 3/4 din mostenire, dar nu am mai apucat sa facem acest lucru. Am acte ca am suportat inmormantarea plus toate parastasele in timp ce sora mea nu a participat cu nimic sub pretextul ca nu are bani.
Acum sora mea doreste sa impartim toata mostenirea pe jumatate.
Credeti ca daca as deschide un proces in conditiile in care am chitante si martori ca timp de 22 de ani am ajutat-o pe mama si am suportat toate cheltuielile de inmormantare, am putea obtine mai mult de jumatate din mostenire ?
în opinia mea : NU, deoarece nu permite legea.Dvs. aveți posibilitatea de a o obliga (dacă cumva este epuizată calea amiabilă.Atenție ! și-n instanță veți fi obligați primordial la MEDIERE, apoi, la judecată potrivit Noului Cod de Procedură Civilă) în instanță la suportarea egală a cheltuielilor de înmormântare susținute de probe pertinente.
Succesiune
Florentina1982@@#
Succesiune nefacuta dupa bunicii dec in 1984-86 tata singurul mostenitor. Tata necasatorit cu mama, ea dec anul trecut,el anul acesta. Mostenitori eu si o sora ... (vezi toată discuția)
Succesiune,urmari!
Laurr
Buna ziua! Parintii mei au cumparat pamant si au facut impreuna casa in care locuim acum,eu,sora si mama! Tata a decedat,s-a facut succesiunea in urma careia ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata
run2me
In urma cu 7 ani cand tatal meu a murit am ajuns la un inteles verbal cu surorile mele ca daca eu ma ocup de inmormantari,pomeni,intretinerea proprietatii,sa o ... (vezi toată discuția)