avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune,urmari!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune,urmari!

Buna ziua! Parintii mei au cumparat pamant si au facut impreuna casa in care locuim acum,eu,sora si mama! Tata a decedat,s-a facut succesiunea in urma careia ni s-a revenit cate un sfert mie si un sfert surorii mele,iar mamei jumatate! Ca eu sa pot ajunge in casa trec pe aleea (pe care se trece cu masina),pe care trecem toti si este singura accesibila,iar sursele de apa sunt pe partea sfertului surorii mele,una la suprafata si cealalta in subsol unde am si eu hidroforul! Imi poate interzice legea,accesul la sursele de apa (obligandu-ma sa-mi fac eu),sau sa-mi interzica sa trec pe alee,dupa moartea mamei? Mi-a zis sa-mi fac poarta si-mi interzice accesul la apa (de ce eu?,mama e alcoolica)! Mama poate da surorii mele partea ei (jumatatea ei),adica eu sa raman doar cu sfertul de la tata (mentionez ca eu am suportat cheltuielile de inmormantare si parastase),fara sa pot contesta?
Cel mai recent răspuns: Laurr , utilizator 16:21, 31 August 2014
Acelasi raspuns ca si la intrebarea anterioara" mostenire cu probleme.
S totusi,am sau nu acces la alee si apa? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi succesorale Laurr Laurr Buna seara! Va rog din suflet ajutati-ma si pe mine cu un raspuns! Dupa decesul tatalui s-a facut succesiunea,locuiesc cu sora si mama in casa,aceesi ... (vezi toată discuția)
Bunuri mostenite Laurr Laurr In urma decesului tatalui meu,au ramas bunuri (polizor,flex,circulare,betoniera,aparat sudura,etc) s-a facut decat succesiunea,iar eu am luat toate ... (vezi toată discuția)
Succesiune Florentina1982@@# Florentina1982@@# Succesiune nefacuta dupa bunicii dec in 1984-86 tata singurul mostenitor. Tata necasatorit cu mama, ea dec anul trecut,el anul acesta. Mostenitori eu si o sora ... (vezi toată discuția)