Buna seara! Va rog din suflet ajutati-ma si pe mine cu un raspuns! Dupa decesul tatalui s-a facut succesiunea,locuiesc cu sora si mama in casa,aceesi curte.Exista o alee pe care trecem cu masina,si sursele de apa pe partea surorii mele (am hidroforul in beci,iar beciul este pe partea ei) am acces in curte-casa,pot folosi si eu aceasta alee si sursa de apa,facute de tata,daca mama ii da surorii mele,si partea ei? Mama ii poate da,dona (nu stiu cum se numeste) surorii mele,si partea dumneaei (adica,eu raman su un sfert,de la tata) fara ca eu sa stiu,exista cale de opunere,atac? Multumesc din suflet!
mai întâi că dumneavoastră aveți mai mult decât un sfert din partea tatălui, aveți 37.5%. asta poate să înseamă 37.5% sau 18.75% din tot imobilul.
mama poate dona partea ei cui dorește, fără acordul nimănui. sora nu vă poate bloca accesul la subsol indiferent dacă e trecut ca fiind al dumneavoastră sau e în indiviziune.
Mama dvs. are la dispozitie mijloace legale pentru a face ceea ce sustineti.
De atacat in justitie nu ati avea sanse sa atacati daca asa vrea ea sa faca.
Acest imobil despre care vorbiti la inceput a fost conceput ca si o casa unifamiliala cu dependinte.
Ulterior, in functie de evolutia juridica a acestuia , partile comune indivize raman pentru toti proprietarii. Apartamentarea casei conform cotelor de mostenire se face tinandu-se cont si de dependinte si utilitati.
Pentru inegalitati de repartitie se atribuie sulte.
Succesiune,urmari!
Laurr
Buna ziua! Parintii mei au cumparat pamant si au facut impreuna casa in care locuim acum,eu,sora si mama! Tata a decedat,s-a facut succesiunea in urma careia ... (vezi toată discuția)
Bunuri mostenite
Laurr
In urma decesului tatalui meu,au ramas bunuri (polizor,flex,circulare,betoniera,aparat sudura,etc) s-a facut decat succesiunea,iar eu am luat toate ... (vezi toată discuția)
Donatie
mariaadelina
actul de donatie s-a facut an 2002.antre timp tata a decedat.nu m-am anteles cu sora sa renunte la partea de mostenire din partea tatalui.mama cedeaza an ... (vezi toată discuția)