avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... imbolnavire profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

imbolnavire profesionala

Poate fi considerata boala profesionala o afectiune neurologica contractata din cauza programului de lucru?

In cazul meu, cele 40 de ore de lucru saptamanale, specificate in contract, sunt constant depasite, eu lucrand chiar si 9-13 zile consecutive fara liber, 8 ore, cu pauza de 30 minute , tinand cont ca muncesc exclusiv in fata calculatorului.

Daca actionez in instanta societatea cu care sunt sub contract, ce sanse am sa castig si ce pot obtine?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 1 Martie 2013
Boala profesionala este afectiunea care se produce ca urmare a exercitarii unei meserii sau profesii, cauzata de agenti nocivi fizici, chimici ori biologici caracteristici locului de munca, precum si de suprasolicitarea diferitelor organe sau sisteme ale organismului, in procesul de munca, conform art. 5 (h) din Legea securitatii si sanatatii muncii 319/2006.

O boală poate fi semnalată ca suspiciune de boală profesională de orice medic care o suspectează şi care trebuie să vă trimită la o clinică de medicina muncii pentru confirmarea diagnosticului şi continuarea procedurii de cercetare şi declarare ca boală profesională a cazului. Dacă veţi obţine Fişa de Declarare BP2, veţi beneficia de aceleaşi drepturi de decontare şi compensare financiară ca pentru accidentele de muncă.

De asemenea, sunteti indreptatit să cereţi în instanţă financiare în calitate de daune morale şi materiale de la angajator sau de la cel pe care îl consideraţi responsabil de prejudiciul suferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boală profesională? emiliano zapata emiliano zapata Bună ziua,nu știu dacă aici trebuie să pun întrebarea,dar a-ș fi foarte recunoscător dacă cineva competent mi-ar răspunde! Dacă am un diagnostic la ... (vezi toată discuția)
Boala profesionala Bilboreanu Bilboreanu Ortostatismul prelungit mi a afectat genunchii.Am ajuns la leziune de menisc care trebuie oprata.Se incadreaza acesta afectiune ca boala profesionala? (vezi toată discuția)
Concediu medical pe cod boala profesionala VioH VioH Buna ziua,Ma poate ajuta cineva cu o indicatie in privinta unui serviciu autorizat, specializat de medicina muncii? Compania multinationala la care lucrez are ... (vezi toată discuția)